Gündem
17 Eki 2017 20:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:11

İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan'a soruşturma! İfadeye çağrıldılar!

Bakırköy Cumhuriyet Bassavcılığı, gazeteci İsmail Küçükkaya ve avukat Fidel Okan hakkında soruşturma başlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşinin "ByLock" kullandığını iddia eden Fox TV Çalar Saat programı sunucusu İsmail  Küçükkaya ve avukat Fidel Okan hakkında soruşturma başlatıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Bakan Kaya'nın eşi İlyas Kaya'nın  Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock"u  kullandığını iddia eden Küçükkaya ve sosyal medyada bununla ilgili paylaşımda  bulunan avukat Fidel Okan hakkında, "Basın yoluyla kamu görevlisine hakaret" ve  "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama" suçlarından soruşturma  açılmasına karar verdi.

MİT’ten gönderilen bir raporda Bakan Kaya’nın eşinin telefonunda Bylock olduğu bilgisinin yer aldığını, Bakan Kaya'nın bu bilginin ardından eşinden boşandığını iddia eden Küçükkaya ve Okan ifadeye çağrıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bugün yapılan açıklamada "Görsel, yazılı ve sosyal medyada yapılan haber ve paylaşımlarda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın ByLock kullanıcısı olduğuna dair iddialar, gerçek dışı bilgilerle toplumu yanıltmaya yönelik olup tamamen asılsızdır. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Genel Müdürlüğümüze intikal ettirilen ve Genel Müdürlüğümüz tarafından da 81 İl Emniyet Müdürlüğümüze gönderilen Bylock listelerinde Sayın Bakan'ın eşi ile alakalı herhangi bir veri bulunmamaktadır" denilmişti.