Gündem
04 Mayıs 2015 08:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:31

İslam karşıtı karikatür sergisi önünde çatışma: 2 ölü!

ABD'nin Dallas kentinde, Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasının düzenlendiği salonun dışındaki güvenlik görevlilerine ateş açan iki kişi öldürüldü.

ABD'nin Texas Eyaleti'nin Dallas Kenti'nde, İslam karşıtı eylemlerle gündeme gelen Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi'nin (American Freedom Defense Initiative) düzenlediği Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasının gerçekleştirildiği salonun dışında silahlı çatışma yaşandı.

Salonun bulunduğu Garland bölgesi polisinden yapılan açıklamada, bir otomobildeki iki kişinin salonun dışında bulunan güvenlik görevlilerine ateş açtığı, polislerin karşılık vermesi sonucu iki saldırganın öldürüldüğü, bir güvenlik görevlisinin ise yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, saldırının Curtis Culwell Center'da düzenlenen karikatür yarışmasıyla ilgisi olup olmadığı ve saldırganların kimliği konusunda bilgi verilmedi.

Önünde saldırı gerçekleşen salonda, daha önce de provokatif eylemler gerçekleştiren İslam karşıtı Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi adlı kuruluş Hz. Muhammed karikatürleri yarışması düzenliyordu.

10 bin dolar ödüllü yarışmaya Hollandalı politikacı Geert Wilders da katılmıştı. Çatışmanın ardından salonun boşaltıldığı kaydedildi.

Yarışmayı düzenleyen kuruluş daha önce de New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarına İslam merkezi açılmasına karşı kampanya yürütmüş, İslam karşıtı ilan yayınlamak için ABD genelinde billboard'lar kiralamıştı.