Gündem
28 Nis 2015 10:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:30

IŞİD'den gazeteciye pompalı tüfekle infaz!

IŞİD'in alıkoyduğu Halkın Görüşü Gazetesi'nin baş yazarı Sair El Ali adlı gazeteci ile İbrahim Salih Muhammed adlı bir peşmergeyi infaz ettiği öğrenildi.

Irak'ın Anbar iline bağlı Felluce ilçesinin kuzeyinde bulunan El Thirthar bölgesinde çıkan çatışmalarda Anbar Operasyonlar Komutanlığı 1. Tümen komutanı Hasan Abbas hayatını kaybetti. Çatışmalarda Hasan Abbas'ın silah arkadaşı komutan Hilal Mutar da öldürüldü.

Nazım El Thirthar bölgesinin IŞİD'den temizlenmesi için yeni bir operasyon başladı. Anbar Operasyonlar Komutanı vekili Muhammet Halaf, bölgenin IŞİD'den kurtarılması için Koalisyon ve Irak Güçleri'nin havadan destek verdiğini söyledi. Halaf, "Ramadi'nin doğusunda yer alan El Sufiye bölgesine de birliklerimiz tarafından düzenlenen operasyonda 10 IŞİD militanı etkisiz hale getiridi" dedi.

Bu arada Anbar İl Meclis üyesi Raci El İsavi yaptığı açıklamada, El Bağdadi kasabasının IŞİD'in eline geçebileceği konusunda uyardı. El İsavi, Anbar İl Meclisi'nin İçişleri ve Savunma bakanlıklarından acil destek göndermesini talep ettiğini bildirdi. Öte yandan El Germa ilçesinde IŞİD'le güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bağdadi sahva komutanı Aşur El Mehlavi tarafından yapılan açıklamaya göre kasabanın çevresinde yer alan ve iki gün önce IŞİD konrolüne geçen Macid kontrol noktasına bugün 7. Tümen'e bağlı askeri güçler tarafından yapılan operasyonda 12 IŞİD militanının öldürüldüğünü bildirdi.

SELAHATTİN VE DİYALE'DE 60 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Şii gönüllü askerlerden oluşan Halk Topluluğu birlikleri komutanlarından Sadık El Musevi yaptığı açıklamada "Ordu, Polis ve Halk Topluluğundan oluşan ortak güvenlik geçlerince IŞİD militanlarının gizlendiği Diyale ve Selahattin sınırları içinde yer alan Himrin Sıra Dağları'na düzenlenen operasyonda 60 militanının öldürüldüğünü" duyurdu.



IŞİD MUSUL'DA 1 GAZETECİ İLE 1 PEŞMERGE ASKERİNİ İNFAZ ETTİ

Irak'ın 2. büyük kenti Musul'u kontrolünde tutan IŞİD terör örgütü, kentte 2 yeni infaz gerçekleştirdi. Örgütün, alıkoyduğu Halkın Görüşü Gazetesi'nin baş yazarı Sair El Ali adlı gazeteci ile İbrahim Salih Muhammed adlı bir peşmergeyi infaz ettiği öğrenildi.

Örgütün sosyal paylaşım sitelerinde yayımladığı son görüntüde, Hamdaniye'nin Tıl Esvet bölgesinde esir alınan İbrahim Salih Muhammed'in arkadan kafasına kurşun sıkılması sonucu infaz edildiği görülüyor. Kürtçe konuşan ve Erbilli olduğu anlaşılan İbrahim Salih Muhammed, infazdan önce kelime-i şehadet getiriyor. İnfazı gerçekleştiren IŞİD'li ise Kürtçe konuşuyor.




Örgüt, daha önce de infaz ettiği 9 esir peşmergenin görüntülerini yayımlamıştı. Sözkonusu infazların tamamı, Kürt asıllı IŞİD militanları tarafından yapılmıştı.