Güncel
20 Haz 2016 14:18 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 08:54

İran'da bir gazete daha kapatıldı!

İran'ın reformcu gazetelerinden Kanun, Tahran'daki hapishanelerdeki durumu eleştiren bir haberi nedeniyle kapatıldı

İran'daki reformcu kanada yakın gazetelerden Kanun, Tahran'daki hapishanelerdeki durumu eleştiren bir haberi nedeniyle kapatıldı.

Kanun Gazetesi'nin açıklamasına göre, Devrim Muhafızları İstihbarat Teşkilatı'nın, yalan haber ürettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu Kanun Gazetesi'nin yayını, Tahran Başsavcılığı tarafından ikinci bir emre kadar durduruldu.

Açıklamada, "Devrim Muhafızları İstihbarat Teşkilatı'nın şikayetinin ardından Kanun, savcılık tarafından kapatıldı." ifadelerine yer verildi.

Kanun Gazetesi tarafından geçen hafta "Lanetlik 24 saat" başlığıyla bir haber yayınlanmıştı. Haberde, Büyük Tahran Cezaevi'nde 24 saat kalan ancak ismi açıklanmayan bir kişi cezaevindeki şartların ne kadar kötü olduğunu anlatmıştı.

Röportajın Kanun gazetesinde yayınlanmasından sonra geçen hafta savcılık tarafından soruşturulma açıldığını duyuran Tahran Başsavcısı Abbas Caferi Devletabadi, "Savcılığın soruşturmasıyla söz konusu haberin yalan olduğu belirlenmiştir. Cezaevleri Kurumu'nun şikayeti üzerine gazetenin sorumlu müdürü yargı takibi altına alındı." ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu gazete daha önce de "asılsız haber" yayınladığı gerekçesiyle 3 ay süreyle kapatılmıştı.