Gündem
27 Kas 2015 10:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:12

IPI’dan kınama: Kamu yararı bulunan belgeleri açıklamak tam da gazetecilerin işidir

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün ‘MİT TIR’ları‘ soruşturması kapsamında tutuklanmasını kınadı.

IPI’ın Türkiye Ulusal Komitesi tarafından yayınlanan basın açıklamasında “Dündar ‘gazetecilik yargılanıyor’ diyerek girdiği duruşma salonundan çıktığında, gazetecilik tutuklanmıştı” denildi.

Açıklamada ‘Siyasal yararları’ gözetmenin gazetecinin değil siyasetçilerin işi olduğu vurgulanırken, “Bilinmesinde kamu yararı bulunan belgeleri temin etmek ve açıklamak ise tam da gazetecilerin işidir. Gazeteciler olarak biz, gazetecilik yapan Dündar ve Gül’ün yanındayız” ifadeleri kullanıldı.

IPI’ın açıklaması şöyle devam etti: “Terör, silahlı örgüt üyeliği ve casusluk gibi suçlamaların gazetecilerin yargılanmasında kullanıldığı Türkiye’de demokrasi ve basın özgürlüğü kara bir gününü daha yaşamıştır.

Dündar ve Gül’ün en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmasını diliyor, yetkilileri bunu sağlayacak reformları ivedilikle gerçekleştirmeye davet ediyoruz.”