Polemik & Kulis
01 Mar 2016 13:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:22

İpek Medya kapandı, Habertürk alacak peşinde! 16 milyon için icra takibi! (Medyaradar/Özel)

İpek Medya Grubu dün akşam itibariyle faaliyetlerine son verirken Habertürk 16 milyon 377 bin TL'lik alacağının peşine düştü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine “Paralel Yapı’ya mali kaynak sağladığı iddiasıyla” yönetimine el konularak kayyum atanan İpek Grubu’na ait bütün gazete ve televizyonların kapatılmasına karar verildi. Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo’yu barındıran medya grubu dün akşam itibarıyla faaliyetlerine son verdi.

İpek Medya Grubu’nun faaliyetlerine ‘zarar durumu’ nedeniyle son verildiği açıklanırken Ciner Medya Grubu'na bağlı olarak faaliyet gösteren Habertürk Matbaacılık'a Bugün ve Millet gazetelerinin baskısı nedeniyle 16 milyon 377 bin TL. borçlu olduğu ortaya çıktı. 

İHTARNAME GÖNDERİLDİ

Habertürk Matbaacılık avukat Zişan Kasar Yıldırım aracılığıyla Beyoğlu 15.Noterliği'nden Koza İpek Basın ve Basım Yayın Anonim Şirketi'ne alacağın faiziyle ödenmemesi halinde icraya başvurulacağı ve sözleşmelerin feshedilerek baskının durdurulacağına dair bir ihtarname gönderdi.

23 Şubat'ta gönderilen ihtarnamede, Bugün ve Millet gazetelerinin baskı işleri nedeniyle  31 Aralık 2015 tarihi itibariyle vadesi gelen 14.539.450.72 TL'lik  alacağın aylık yüzde 5 faiziyle ödenmesi için 8 Ocak 2016 tarihinde bir ihtarname gönderildiği, ancak buna rağmen borcun kapatılmamış olduğu belirtildi.

İYİNİYETTEN UZAK YAKLAŞIM

Yapılan görüşmelerde değişen yönetim yapısı başta olmak üzere çeşitli gerekçelerin öne sürülmesi nedeniyle hukuki işleme başvurulmayarak baskının devam ettiği kaydedilen ihtarnamede "Şirketinizin müvekkilimize olan vadesi gelmiş borcu 14.02.2016 tarihi itibariyle artarak 16.377.855,70 TL'ye ulaşmış olup, borç tasfiyesine yönelik gerçekçi bir plan da sunulmamış olması iyiniyetten uzak bir yaklaşım olarak değerlendirilmiştir" denildi.

İhtarnamede 16.377.855,70 TL alacağın ihtarname tarihinden itibaren 24 saat içerisinde yüzde 5 gecikme faiziyle birlikte ödenmesi, aksi takdirde icra işlemlerinin başlatılacağı ifade edildi.

Bu ihtarnamenin ardından Ciner Medya Grubu avukatlarının İpek Medya Grubu'na icra takibi için harekete geçti.

MEDYARADAR/ÖZEL