Televizyon
03 Mar 2015 22:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:05

Kanal D'nin fenomen dizisi yayından kaldırıldı!

Yaz aylarında başlayan ve gösterdiği performansla kısa sürede fenomen olan dizi ekranlardan sonra dijital mecradan da kaldırıldı.

Yapımcılığını D Yapım'ın üstlendiği ve başrollerini Şebnem Bozoklu ile Uğur Polat'ın paylaştığı "Ulan İstanbul"un dijital mecradaki yayını 1 hafta sürdü.

Kanal D'nin internet sitesi üzerinden yayınlanmaya başlayan dizi, kanal yönetiminin aldığı kararla yayından kaldırıldı. Geçtiğimiz günlerde ekrana veda eden "Ulan İstanbul" dizisi, izleyicilerine Kanal D'nin internet sitesi üzerinden yayınlanacağı müjdesini vermişti.  

Ulan İstanbul'un 34. bölümü 16 Şubat Pazartesi akşamı KanalD'nin internet sitesi üzerinden yayınlandı. Haziran ayında başlayan dizi yeni sezonda da başarısını sürdürmüş dizideki karakterler kısa sürede fenomene dönüşmüştü. Ancak Pazartesi günü zorlu dizi ve programların yayına girmesiyle Ulan İstanbul Kasım ayında büyük bir düşüşe geçmiş ve reytinglerde ilk 10′a girememişti.

Dizinin ilk internet yayını ücretsiz olarak  485 bin kişi tarafından izlendi. Dizinin daha önce televizyonda yayınlanan bölümlerinin ise internet sitesi üzerinden ortalama 900 bin ile 1 milyon 300 bin izleyici rakamlarına ulaştığı görülüyordu.

Dizinin maliyetleri karşılayıp devam edebilmesi için ortalama 100 bin kişi tarafından satın alınıp izlenmesi gerekiyordu.