Gündem
14 Ara 2009 23:38 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:00

İPEK-KOZA GRUBUNUN VELİAHTI KONUŞTU!.. AYDIN DOĞAN İLE AKIN İPEK ANLAŞTI!.. MEVCUT KADROLAR KORUNACAK!..GİTMEK İSTEYENLERE "KAL" DENİLMEYECEK!..

Doğan grubu ile İpek-Koza Grubu arasında yılın en büyük medya operasyonu için el sıkışıldı. Her an açıklama yapılması bekleniyor.

Serdar Sadık Şimşek'in haberi ;

Tuncay Özkan'a ait Kanaltürk'ü satın alarak büyük bir sürpriz yapan İpek-Koza Grubu, Türk basınının en büyük gazetelerinden biri olan Milliyet ve Türkiye'nin ilk özel televizyonu olan  Star TV ile Vatan gazetesini Doğan Grubu'ndan satın alarak medya alanındaki agresif büyümesini sürdüreceğinin işaretini verdi. Koza Grubu'nun genç patronu Akın İpek, Fethullah Gülen'e olan yakınlığı ile biliniyor.

Milliyet, Vatan ve Star TV'nin satışında son pürüzlerde aşıldı. İpek-Koza Grubunun başkanı Akın İpek bundan sonrası için yol haritasını da çizdi...

İsteyen herkes kanal ve gazetelerdeki görevlerine devam edecek... Akın İpek kadrolarda köklü bir değişikliğe gitmeyi düşünmediği gibi kimsenin işine son vermeyi de planlamıyor. Bunun bir nedeni de çalışanların yüklü miktarlarda tutan tazminatları... Bu nedenle mevcut kadrolar korunacak... Gitmek isteyenlere ise "kal" denilmeyecek...


Ancak şu ana kadar taraflardan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.


Konu ile ilgili olarak İpek -Koza grubunun başkanı Akın İpek'in oğlu Ali İpek yaptığımız görüşmede medyada yer alan haberlerin doğru olduğunu  teyit ederek kendisinin şuan için  bir bilgi vermesinin mümkün olmadığını ifade ettikten sonra her şeyin hayırlı olması temennisinde bulunduğunu ifade etti.


Babası Akın İpek'in  medyada büyümek istediğinin herkes tarafından bilindiğini ifade eden Ali İpek en kısa sürede olumlu yada olumsuz olarak resmi bir açıklama yapılacağını da sözlerine ekledi..


Son olarak Satış konusunda el sıkışılmasının üzerine Usta Gazeteci Uğur Dündar ile Yılmaz Özdil'in Star TV ile bağlarını koparma kararı aldığı gelen bilgiler arasında. Her ikisinin de Doğan grubu içerisinde kalması bekleniyor..


Cafesiyaset