Gündem
17 Oca 2012 09:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:14

İNCİR ÇEKİRDEĞİ'NDEN AYRILIK! İSKENDER PALA'NIN YERİNE KİM GEÇTİ?

24'te ekrana gelen İncir Çekirdeği kadrosundan hangi ünlü yazar ayrıldı? Hangi ünlü yazar kadroya dâhil oldu?

Her salı akşamı edebiyat tartışmalarıyla 24’te ekrana gelen İncir Çekirdeği programının, usta edebiyatçılar İskender Pala, Hilmi Yavuz ve Cezmi Ersöz’den oluşan kadrosunda değişim oldu. Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu (AKDTK) Yönetim Kurulu üyeliğine atanan ünlü edebiyatçı İskender Pala programın kadrosundan ayrıldı.

İskender Pala’nın İncir Çekirdeği’nden ayrılmasıyla programa yine usta bir edebiyatçı olan Beşir Ayvazoğlu katıldı. Beşir Ayvazoğlu, Hilmi Yavuz ve Cezmi Ersöz’ü bir araya getiren İncir Çekirdeği yeni kadrosuyla bu Salı ve her Salı akşamı saat 20.45’te 24’te ekrana gelecek.

BEŞİR AYVAZOĞLU KİMDİR?

1953 yılında Sivas´a bağlı Zara’da doğdu. Bursa Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümünü bitirdi. Çeşitli liselerde Türkçe ve edebiyat öğretmenliği yaptı. TRT’de uzman olarak çalıştı. Askerlik görevini tamamladıktan sonra, lise yıllarında mahallî gazetelerde amatör olarak yürüttüğü gazetecilik mesleğine döndü.

Tercüman, Türkiye, Yeni Ufuk gazetelerinde yönetmenlik ve köşe yazarlığı yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Repertuar Kurulu üyeliğine seçildi. Aşk Estetiği adlı incelemesiyle dikkati çeken Ayvazoğlu, şiir, deneme, biyografi, inceleme, röportaj, oyun dallarında birçok eser verdi. 2001 - 2005 tarihleri arasında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi olarak görev yapan Beşir Ayvazoğlu halen Zaman Gazetesi’nde köşe yazıları yazmaktadır.