Polemik & Kulis
29 Mar 2018 12:53 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:07

IMAGE PR ve Strateji Tanıtımı 'strateji hatası' batırdı! Çalışanlardan Medyaradar'a flaş açıklama!

IMAGE PR ve Stratejik Tanıtım dün akşam itibariyle kapandı. 31 yıldır faaliyet gösteren iki köklü şirketin kapanmasına hangi uygulamalar sebep oldu?

Betül Mardin ve Canan Noyan'ın kurucu ortağı olduğu ve 1987 yılından bu yana faaliyet gösteren Image Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım kepenk kapattı.

Kapanma kararıyla ilgili "Ekonomik koşullar nedeniyle dar boğaza girmiş bulunan IMAGE Halkla İlişkiler mecburi olarak kapanma almıştır" açıklamasını yapan şirket yetkililerinden Canan Noyan'a çalışanlardan tepki geldi.

Çalışanlar Medyaradar'a yaptıkları açıklamada kapanma kararının altında Yönetim Kurulu Başkanı Canan Noyan'ın 'strateji' hatasının olduğunu iddia etti. Açıklamada, "Şirket sözleşmeleri 2018 yılı içerisinde YK Başkanı Canan Noyan tarafından revize edilmek istenmiş, lakin her bir müşteriden sözleşme bedelinin 2-4 kat artırılması talep edilmiştir" denildi.

İşte o açıklama:

IMAGE Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım çalışanları olarak, uzun yıllar sevgimizi ve  emeğimizi verdiğimiz şirketimizin kapatılması kararını öncelikle derin üzüntü ile karşıladığımızı ve son 2,5 aydır ücretlerimizi dahi almadan son ana kadar fedakarlıkla çalıştığımızı belirtmek istiyoruz.

28.03.2018 tarihinde saat 17:30 sıralarında Image Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım Yönetim Kurulu Başkanı Canan Noyan ve avukatı tarafından tüm çalışanlarla toplantı yapılmış ve şirketin an itibariyle kapatıldığı şifahi olarak tebliğ edilmiştir. Yine tüm iş arkadaşlarımızın İş Hukukundan doğan haklarının ödenmeyeceği, şahsi eşyaların toplanmasının ve şirketin envanterinde bulunan eşyaların bırakılmasının gerektiği belirtilmiştir. Tüm çalışma arkadaşlarımıza yapılan bu haksız tutum üzerine tarafımızca; kişisel eşyalar toplanmış ve şirkete ait olan mallar iş yerinde bırakılmış ve akşam 18:30 itibariyle iş yerinden çıkılmıştır. Hiç hak etmediğimiz bu davranışın bizleri derinden üzdüğünü yinelemek isteriz.

Yıllardır emek verdiğimiz Image Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım'ın kapatılması tamamen Yönetim Kurulu Başkanı'nın  kasıtlı ve kötü niyetli hata ve yanlışlarından kaynaklanmaktadır. Şirket sözleşmeleri 2018 yılı içerisinde YK Başkanı Canan Noyan tarafından revize edilmek istenmiş, lakin her bir müşteriden sözleşme bedelinin 2-4 kat artırılması talep edilmiştir. Bir çok müşteri bu oranda olmasa dahi belli miktarda arttırımı kabul etmesine rağmen şirket yönetimi tarafından bu durum kabul edilmemiştir. Ülkemizin koşulları düşünüldüğünde sözleşme bedelinde 2-4 kat revizelerin talep ve ısrar edilmesi, müşterileri,  sözleşmelerin feshine yönlendireceği açıktır. Müşterileri maksatlı olarak zorlayan bu yönetim anlayışı, kasıtlı olarak yürütülmüş ve bu anlayış neticesinde müşteriler tarafından sözleşmelerin feshine gidilmiştir.

Image Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım'ın tek imza yetkisine sahip olan her iki şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Canan Noyan kasıtlı ve kötü niyetli olarak müşterileri feshe yönlendirmiş,  bilerek ve isteyerek şirketin kapısına kilit vurulmasını sağlamıştır.

Biz çalışanlar olarak her iki şirketten de alacağımız olan 2, 5 aylık maaşlarımız, kıdem ve ihbar tazminatlarımız ile kullanılmayan izin bedellerimizin tahsili hususunda; gerekli tüm hukuki ve cezai yasal yollara müracaat edeceğimizi kamu oyuna bildiririz.

Dünden beri bu süreçte bize desteğini esirgemeyen sektörümüzün derneklerinin yöneticilerine , tüm meslektaşlarımıza, basın mensubu dostlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

Image Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım Eski Çalışanları