Reklam PR
19 Eki 2015 15:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

İletişimin ustaları İstanbul’da buluşuyor!

Uluslararası İletişim Danışmanları Organizasyonu'nun (ICCO) 2016 Zirvesi, Ekim 2016'da İstanbul'da gerçekleşecek.

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) ev sahipliğinde düzenlenecek olan zirve, dünyanın farklı ülkelerindeki PR şirketlerinin üst düzey yöneticilerini ağırlayacak.

Tüm dünyadan PR ve iletişim danışmanlığı şirketlerinin ortak sesi olmak amacıyla kurulan Uluslararası İletişim Danışmanlığı Organizasyonu’nun (ICCO), iki yılda bir düzenlenen ICCO Global Zirvesi, 2016 yılında Türkiye’de gerçekleşecek. Dünyada Avrupa, Amerika, Afrika, Asya, Avusturalya kıtalarında 32 ülkede faaliyet gösteren mesleki örgütler aracılığıyla, 2 bin 500’den fazla PR şirketinin üst düzey yöneticilerini buluşturan ICCO Global Zirvesi 2016’nın ev sahipliğini aynı zamanda organizasyonun Türkiye temsilcisi olan İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) yapacak.

Bugüne kadar Yeni Delhi (Hindistan), Sintra (Portekiz), Milano (İtalya) gibi pek çok dünya şehrinde gerçekleştirilen zirve ilk kez Türkiye’de yapılacak.

İDA Yönetim Kurulu Başkanı Işıl Arıdağ: “İletişim sektörünün kalbinin atacağı bu zirvenin İstanbul’da yapılacak olması, sektörümüzün uluslararası arenada değerini ispatlamaktadır.”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İDA Yönetim Kurulu Başkanı Işıl Arıdağ, “ICCO Global Zirvesi’nin 2016 yılında İDA ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşmesi, Türkiye’de iletişim danışmanlığı sektörünün uluslararası arenada kıymetini ve saygınlığını göstermektedir. Dünyanın en değerli iletişim danışmanlığı şirketlerinin yöneticilerini buluşturan bu önemli zirvede, her yıl farklı konulara odaklanılmakta ve sektörü geleceğe taşıyacak kararlar alınmakta, deklarasyonlara imza atılmaktadır. Uluslararası zirve sadece iletişim sektörüne değil aynı zamanda iletişim ekosistemindeki tüm paydaşlara değer katacaktır. Dünyaya örnek olacak şekilde temsil etmek için azami özen göstereceğiz, Türkiye'nin ve İDA’nın gücünü sergileyeceğiz” dedi.

2 bin 500 PR şirketini temsil ediyor

Avrupa, Asya, Afrika, Amerika ve Avustralya’dan, iletişim danışmanlığı şirketlerinin oluşturduğu 32 sivil toplum kuruluşu ve derneğin üyeliği bulunan ve mevcut durumda 2 bin 500 PR şirketini de temsil eden ICCO, bu zirve ile üye kuruluşların temsilcilerini bir araya getirerek, dünyadaki PR şirketlerinin birbirleriyle fikir alışverişi yapmasını amaçlıyor. Halkla ilişkiler ve iletişim danışmanlığı sektörünü geliştirmek, genişletmek ve hizmet standartlarını yükseltmek amacıyla kurulan İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA), aynı zamanda da Uluslararası İletişim Danışmanlığı Organizasyonu’nun (ICCO) Türkiye temsilciliğini yürütüyor.