Reklam PR
23 Eki 2018 14:18 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:56

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği yeni yönetim kurulunu seçti! (Medyaradar/Özel)

İletişim danışmanlığı sektöründeki şirketlerin Türkiye’deki tek temsilcisi olan İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği – İDA’nın Olağan Genel Kurulu yapıldı.

22 Ekim Pazartesi günü Grand Hyatt İstanbul’da yapıllan Genel Kurul’da iki yıl süreyle görev yapacak olan yeni Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Etik Kurulu üyeleri seçildi. Seçim sonuçlarına göre İDA’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı, Esra Şengülen Ünsür oldu. Artı İletişim Yönetimi Yönetici Ortağı olan Esra Şengülen Ünsür ile birlikte yönetim kurulundaki asil üyeler; Lobby İletişim ve Etkinlik Yönetimi Ajans Başkanı Özge Uzun, M3 Halkla İlişkiler Kurucusu ve Yöneticisi Melek Manisalı, desiBel Ajans Başkanı Mustafa Kutlay ve Hill and Knowlton Strategies Türkiye Genel Müdürü Pelin Kocaalp oldu.



İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği yeni Yönetim Kurulu Başkanı Esra Şengülen Ünsür 7. Dönem Yönetim Kurulu’na tüm üyeler adına teşekkür ederek şöyle konuştu: “Biz yeni yönetim kurulu olarak, İDA’nın önümüzdeki iki yılı için kendimize bazı hedefler belirledik. Hepsi de derneğimizi bugüne getiren kişilerin ve kurumların üst üste koyduğu tuğlaların daha da yükselmesi amacını taşıyor. Çünkü inanıyoruz ki, derneğin sürdürülebilir başarıyı yakalaması için en uygun dönemdeyiz. Güçlü bir birlik olacağız. Derneğimizin tüm hücrelerine işleyecek şekilde; rekabetçilik değil, rekaberlik peşinde olacağız.”



Esra Şengülen Ünsür

İDA 4. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Figen İsbir anısına saygı duruşu ile başlayan Genel Kurul, 7. dönem çalışmalarının paylaşılmasıyla devam etti. Yeni dönem kurulları seçildikten sonra 8. dönem hedefleri açıklandı.

İDA’nın yeni dönem kurulları seçildi

Ufuk Çarşıbaşı (Communication Partner), Tülay Şamcı (Guide İletişim), Serhat Özkütükçü (Denove PR), Barlas Çevikus (Contact Plus) ve Seda Yalçın (Weber Schandwick) yönetim kurulu yedek üyeleri olarak seçildi.

Denetim Kurulu üyeleri Işıl Arıdağ (Ünite İletişim), Ali Cem İlhan (Tribeca İletişim Danışmanlığı) ve Mehin Öner (MSL Türkiye) oldu. Denetim Kurulu yedek üyeleri ise Mustafa Kaya (Lorbi PR), Feray Alpay (Promedia) ve Ali Akkın (Practice)olarak belirlendi.

Etik Kurulu üyeleri Ergun Gümrah (Goodworks İletişim Danışmanlığı), Necla Zarakol (Zarakol İletişim) ve Ayşegül Ögelman (Ogilvy PR) olarak seçildi. Etik Kurulu yedek üyeleri ise Meral Saçkan (MPR), Burçak Taşkın (Excel Algı ve İtibar Yönetimi) ve Duygu Çavdar (Grup 7 iletişim) oldu.

Yönetim Kurulu’na kınama yetkisi

Genel Kurul’da yapılan tüzük değişikliği ile İDA Yönetim Kurulu’na ‘kınama yetkisi’ de verildi. Düzenlemeye göre, Denetim Kurulu Yönetim Kurulu veya İDA üyeleri tarafından yapılacak başvuruları değerlendirerek, tavsiye kararı alacak. Yönetim Kurulu da tavsiye kararını değerlendirerek oy çokluğu ile kınama kararı da verebilecek.

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği- İDA Hakkında

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği - İDA, üyesi şirketlerin, içinde bulunduğu halkla ilişkiler sektörünü geliştirmek, genişletmek ve itibarını artırmak, sektörde haksız rekabete, kayıt dışı faaliyete ve etik dışı davranışlara karşı bilinç yaratmak, sektörden hizmet alan kuruluşların, sektör hakkında doğru bilgilere ulaşmasını sağlamak, üyelerinin, mesleğin ve piyasanın sorunları karşısında dayanışmalarını ve rekabet ortamını zedelemeden ortak hareket etmelerini, uluslararası hizmet standartlarına ve etik kodlara uyarak örnek olmalarını, mesleki performanslarını ve yönetim becerilerini artırarak hizmet kalitelerini yükseltmelerinisağlamak amacıyla kurulmuştur. İletişim Danışmanlığı sektörünün Türkiye’deki kurumsal temsilciliğini yapan ve sadece şirketlerin üye olduğu İDA, aynı zamanda Uluslararası İletişim Danışmanlığı Örgütü-ICCO’nun Türkiye kanadını oluşturmakta ve temsil etmektedir.