Televizyon
02 Mayıs 2016 10:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:29

İlber Ortaylı geceye damgasını vurdu: İlk fırça, 3 hapşırık, telefonla tartışma!

Prof.Dr İlber Ortaylı CNN Türk'te Bazı Şeyler programına katıldı. Ekin Olcayto'nun "Her şeyi bilen birisiyle konuşmak çok zor" diyerek giriş yaptığı programa Ortaylı fırça ile başladı.

 Prof.Dr. İlber Ortaylı'nın dün akşam katıldığı canlı yayında iki kez çalan telefonu gecenin konusu oldu.

İlber Ortaylı hasta bir şekilde katıldığı programa geç alınması nedeniyle sitem ederken programın ilerleyen dakikalarında telefonunu arayan Murat Bardakçı ile canlı yayında tartıştı ve Bardakçı'ya "Şeytan" dedi.

BEN DE O KONUDA CAHİLİM

İlber Ortaylı program sırasında sosyal medyayı kullanamadığını, cehalet ile ilgili capsleri zekice bulduğunu belirterek "Maalesef ben de bu konuda cahilim teknoloji konusunda pek de iyi değilim" dediği sırada telefonu çaldı. Canlı yayında çalan telefona cevap veren Prof. Dr. İlber Ortaylı arayanın Gazeteci Yazar Murat Bardakçı olduğunu söyledi.

A HABER'E FENA ÇAKTI

Bardakçı'nın A Haber kanalı hakkında söze girmesi üzerine "Kusura bakma ama Türkçeyi en kötü kullananlar orada diyerek" söze girdi. Ortaylı canlı yayında hem sunucu Ekin Olcayto'nun sorularına cevap verirken diğer yandan da Bardakçı'ya laf yetiştirdi.

İlber Ortaylı, telefonda "En çok izlenen program A Haber" diyen Bardakçı'nın sözleri ardından canlı yayında Türkçe'nin düzgün kullanılması konusunda sert sözler sarfetti. Ortaylı "Lisani Türkçe'yi katletmeye kimsenin hakkı yoktur. Genizinden konuşanlar var. Dilimizde lehçeler ve şiveler çok mukaddestir. Bu televizyonlar mevcut oldukça bu Türk gençliğine Türkçe öğretilemez" dedi.