Gündem
27 Eyl 2017 00:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:08

İlahiyatçı Şenocak’a kot ve cımbız kargoladı: İçin parçalanmasın, giy

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, kadınlara yönelik ayrımcı sözlerinin ardından ilahiyatçı İhsan Şenocak’a cımbız ve kot pantolon gönderdi.

İlahiyatçı İhsan Şenocak, bir vaazında kot pantolon giyip üniversite giden kadınları kendince ‘cehennemlik’ ilan etmiş, babalara seslenmişti: “18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak.”

Yazılı açıklama yapan CHP’li Biçer, Şenocak hakkında ‘nefret ve ayrımcılık’, ‘hakaret’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’dan suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

‘Rahatça giy’

Biçer, Şenocak’ın babaları kışkırtmaya çalıştığını, kızlarına şiddet uygulamayı teşvik ettiiğini savunarak “Kız çocuğu pantolon giyince içi parçalanan Şenocak’a bir pantolon ve bir cımbız gönderdim. İçi parçalanmasın. Kendisi giysin içi rahatlasın” dedi.

CHP’li vekil, ilahiyatçıya şu sözlerle yüklendi: “Kızlarımız kot pantolon giyince yüreği parçalanan ama el kadar çocuklara tecavüz edilince sesi çıkmayan din istismarcısının toplumu karanlığa sürüklemesine ve Şenocakgillerin zihniyetinin kız çocuklarımızın geleceğini karartmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Kullandığı sözleriyle Ensarcı zihniyetin devamı olduğunu ayan beyan ifade etmekten kaçınmayan Şenocak, neden 50-60 yaşındaki adamlarla evlendirilen kız çocuklarına uzaktan bakıyor da tek kelime söylemiyor? Neden Kur’an kursunda kemerle dövülen çocuklarla ilgili konuşmuyor? Neden şiddete maruz kalan-öldürülen kadınları gündemine almıyor? Ensar’da, tarikat yurtlarında tecavüze uğrayan kzı çocukları için neden kürsüye çıkıp da vaaza vermedi? Neden Aladağ’da tarikat yurtlarında ölen çocuklar için kürsüye çıkıp vaaz vermedi? Kadınların kaşlarını almasını sorun haline getiriyorsun da saçını sakalını cımbızla düzeltirken, kendisi için uygun gördüğü, kendisine hak kişisel bakımı kadınlara neden hak görmüyor?”

CHP’li vekilin önerisi

Biçer, Şenocak’a bir de öneride bulundu: “Din istismarcılığı yapan Şenocak’a bir kadın mucit olan Patricia Bath tarafından bulunan lazerle katarakt tedavisini kullanarak modern dünyayı görmesini, bulunduğu karanlık dünyadan kurtularak halkı kışkırtmaktan vazgeçmesini, insanlığa yararlı işler yapmasını tavsiye ediyorum.”