Gündem
21 Eki 2014 10:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:50

İlahiyat profesöründen Fox'un dizisi için RTÜK'e çağrı: Derhal durdurun!

Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Fox TV'de yayımlanan 'Kadim Dostum' adlı diziyi topa tuttu.

Doğu ve Güneydoğu'da son zamanlarda çekilen diziler, aileye yapısını göz önünde bulundurmadığı için tepkilere neden oldu.

Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Fox TV'de yayınlanan 'Kadim Dostum' adlı diziye sert tepki gösterdi. Dizideki sahnelerin hiçbiri Mardinli aileyle uzaktan yakından alakasının olmadığına işaret eden Ağırakça, hiç kimsenin bir halk ile alay etmeye hakkının olamadığını ve RTÜK'ün biran önce söz konusu diziyi durdurması gerektiğini vurguladı.

Mardin'in tarihi bir şehir olmasında dolayı son zamanlarda dizilere konu olduğunu hatırlatan Ağırakça, ancak bu diziler yapılırken Mardin'in örf ve adetlerini, gelenek ve göreneklerini, insanın davranış biçimlerini veya aileyi tanıtan hiçbir sahnesinin mevcut olmadığını söyledi. Söz konusu dizinin hiçbir yönünün Mardinli aileye ile uzaktan yakından alakasının olmadığını dile getiren Ağırakça, sahnelenen sahnelerin tamamen kurgu olduğunu söyledi.

Ağırakça sözlerine şöyle devam etti:

"Sahneler Mardinli ailenin yaşantısında tamamen uzaktır. Biraz da Mardin şivesini kullanarak yapılan bu dizilerin RTÜK tarafından kontrol edilmesi gerekir. Her önüne gelen bir şehrin halkı ile alay etme hakkı yoktur. Özellikle Kadim Dostum adıyla yayınlanan dizinin derhal durdurulmasını gerektiğine inanıyorum. Ben bir ilahiyatçı olarak, tarihçi kimliğim ile ve aynı Mardin'in en eski ailenin bir mensubu olarak bu dizideki senaryoyu, anlatılanları kökünden reddediyorum ve kınıyorum."

Tüm Mardinlileri bu dizi hakkında dava açmaya davet eden Ağırakça, "Bu dizideki sahneler, Mardinli kadına da erkeğe de hakaret içeriyor" diye konuştu. (İHA)