CineRadar
09 Eki 2015 11:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

İkiz kulelerde ölümcül yürüyüş

Bu hafta gerçekten izlemesi keyifli filmler vizyona giriyor. Sinema salonlarının yüzü gülecek çünkü gösterime giren filmlerin bir kısmı, güçlü sinemacıların imza attığı ve seyircisinin ilgisini çekecek yapımlardan oluşuyor.

Geleceğe Dönüş serisiyle hafızamızda yer eden Amerikan eğlence sinemasının usta yönetmenlerinden Robert Zemeckis’in imzasını taşıyan Tehlikeli Yürüyüş bir “sanat suçlusu” olan Phillippe Petit adlı Fransız gösteri ustasının, New York’taki ünlü Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin arasına gerdiği ip üzerinde yürüyüşünün hikâyesini anlatıyor. Bir daha asla tekrarlanamayacak bu yürüyüşün filmini mümkünse Imax salonlarda izleyin.

Geniş Aile dizisi yıllar sonra beyazperdede karşımıza çıkıyor. Bu geç buluşmanın anlamını sorgulamakla birlikte giderek artan yerli gişe komedileri istilasında karşımıza çıkan sıradan işlerden biri olarak işaretliyorum. TV’de izlediğimiz bölümlerden daha fazlası değil. Çetin Altay, Cem Yılmaz'la çalışarak komedide A ligine çıktı. Onun boşluğunu Fırat Tanış doldurmaya yeminli. Bu aralar hep kötü filmlerde!

Bir diğer romantik komedi olan Hayat Öpücüğü de öyle… Suya sabuna değmeyen, tebessüm ettiren ama sinema filminden ziyade dizi tabiatına uygun bir iş… Seyircinin artık sıkıldığının farkında olmadan üretilen fabrikasyon işlerden biri ancak bir BKM yapımı olduğu için güçlü bir PR ile en azından masrafını çıkaracaktır diye tahmin ediyorum.

Korku terapisi ise eli yüzü düzgün bir gizem filmi ama Alejandro Amenábar'dan beklenen iş değil... Sonunu tahmin etmek kolay, bulmacası keyifsiz… Sinemada görmezseniz çok bir şey kaçırmazsınız

İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Tehlikeli Yürüyüş

Robert Zemeckis’in yönettiği ve Charlotte Le Bon, Joseph Gordon Levitt, Ben Kingsley ile James Badge Dale’in oynadığı Tehlikeli Yürüyüş (The Walk), 09 Ekim 2015’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.



Film, Phillippe Petit adlı Fransız gösteri ustasının, New York’taki ünlü Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin arasına gerdiği ip üzerinde yürüyüşünün hikâyesini anlatıyor. Oniki kişi ayda yürüdü. Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin arasındaki büyük boşluktaysa sadece bir kişi yürüyebildi. Philippe Petit, çılgın planını gerçek hayattaki akıl hocası Papa Rudy ve bir avuç insanın yardımıyla gerçekleştirdi.

Geniş Aile: Yapıştır

Ömer Uğur’un yönettiği ve Ufuk Özkan, Fırat Tanış, Bülent Çolak ile Ahmet Sarsılmaz’ın oynadığı Geniş Aile: Yapıştır, 09 Ekim 2015′de Chantier Films dağıtımıyla Barakuda Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Babaannesi Hafize’nin hastalanması üzerine tedavi için yeterli parayı bulmaya çalışan Cevahir’in eline bir define haritası geçer. Cevahir’in belalısı Koyu Bilal haritanın yarısını kaparak haritanın gösterdiği yere, Ayvalık’a doğru yola çıkar. Cevahir de Ulvi ile beraber Ayvalık yoluna düşer. Heyecan ve macera dolu bir define arayışına dönüşen yolculukta hepsi, kendilerini hiç beklemedikleri durumların, olayların ve belaların içinde bulurlar.

Regression: Korku Terapisi

Alejandro Amenabar’ın yönettiği ve Emma Watson, Ethan_Hawke, Aaron Ashmore ile David Thewlis’in oynadığı Regression: Korku Terapisi (Regression), 09 Ekim 2015′de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Film, 1990 yılında Minnesota’da geçiyor. Dedektif Bruce Kenner, babası John Gray’i çok korkunç bir suçla itham eden Angela’nın başına gelen olayı araştırmaktadır. John hiç kimsenin beklemediği bir şekilde, olayı hatırlamasa da suçunu kabul eder. Tanınmış psikolog Dr. Raines anılarını canlandırmak için John’a yardımcı olur ve birlikte ülke çapında, dehşet verici bir olağanüstü bir gizemi ortaya çıkarırlar.

Ejder Kılıcı

Daniel Lee’nin yönettiği ve Jackie Chan, John Cusack, Adrien Brody ile Si Won Choi’in oynadığı Ejder Kılıcı (Dragon Blade), 09 Ekim 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla Tanweer Film tarafından vizyona çıkarıldı.



General Lucius önderliğindeki Romalı büyük bir lejyon ordusu Publius’u, hain kardeşi Tiberius’dan korumak için uzak doğuya gelmiştir. General Lucius, Batı Bölgesi İpek Yolu Koruma Ordusu’nun kumandanı Huo An’e karşı savaşır. İkisi de ihanete uğramıştır ve birbirlerinin büyük saygısını kazanırlar. Huo An, ülkesini korumak ve üzerindeki hain damgasını temizlemek için 36 farklı etnik gruptaki savaşçıları biraraya toplar.

Mantıksız Adam

Woody Allen’in yönettiği ve Jamie Blackley, Joaquin Phoenix, Parker Posey ile Emma Stone’un oynadığı Mantıksız Adam (Irrational Man), 09 Ekim 2015’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Abe Lucas, son dönemlerde yaşamaktan zevk alamayan, duygusal olarak dibe vurmuş bir felsefe profesörüdür. Abe, yaptığı hiçbir şeyle fark yaratamadığına inanmaktadır. Hayatında yeni bir sayfa açmak için küçük bir kasabada ders vermeye başlar. Burada tanıştığı Rita Richards, aynı üniversitede hocalık yapan, mutsuz bir kadındır. Abe’den onu mutsuzluğunun en büyük kaynağı olan evliliğinden kurtarmasını istemektedir.

Hayat Öpücüğü

Şenol Sönmez’in yönettiği ve Ali Sunal, Hatice Şendil, Ayda Aksel ile Ahmet Saraçoğlu’nun oynadığı Hayat Öpücüğü, 09 Ekim 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla BKM Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Maceradan ve hastalıktan ölesiye korkan Metin bir gün yaşam dolu Hayat adında bir kadına rastlar. Kavgalarla başlayan ilişkileri bir hayat öpücüğü gibi ikisinin de hayatını değiştirir ve Metin bu aşk sayesinde yaşamanın hayatta kalmaktan daha fazlası olduğunu öğrenir. Yaşamı böylesine çok seven ve yaşamdan böylesine korkan bu iki insan bütün imkânsızlıklara rağmen birlikte mutlu olmayı becerebilecekler midir, hayata tutunabilecekler midir?

MURAT TOLGA ŞEN – murattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.