Medya
03 Eyl 2015 09:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

İki günlük cezası biten Ertuğrul Özkök meydan okudu: "Darbeciyim, paralelim, teröristim!"

Hürriyet Gazetesi Ertuğrul Özkök, kendisine verdiği iki günlük yazmama cezasının ardından medyaya operasyonu sert dille eleştirdi.

Koza-İpek Grubu'na yapılan operasyonu kaleme alan Ertuğrul Özkök, ülkede adalet isteyenlerin, darbeci, paralel, terörist diye suçlanmayı göze alması gerektiğini yazdı.

Ve sonunda da "evet, ben darbeciyim, paralelim, teröristim" dedi.

İşte o yazı:

İKİ günlük cezam bitti....
Müthiş, iddialı, riskli ve cesur bir cümle ile yeşil sahalara dönüyorum.

***

Lafım şu: Ey bu ülkenin samimi insanı... m Ülkende demokrasi mi istiyorsun... -Tek arzun, adaletin gelmesi mi... -Özlediğin şey, huzur, kardeşlik ve barış mı...

***

Arkadaş, yapacağım 3 şey var. -Bir, "darbeciliği" göze alacaksın. -İki, "paralelci" diye suçlanmayı, etiketlendirilmeyi, trol sürüsünün tecavüzüne uğramayı kabul edeceksin. -Üç, "terörist" diye hakarete uğrama, hatta içeri alınma cesaretini göstereceksin.

***

-Ergenekon, Balyoz, Odatv davaları başladığında yapılanlara baktığımda, evlerinden alınan insanlara reva görülen zulmü seyrettikçe şunu hissetmiştim: Feci bir adaletsizlik, zulüm ve intikam dönemi açılıyor. Bana ve benim gibi düşünenlere "Darbeci" demişlerdi... Sonunda ben haklı çıktım...

***

-Önceki gün, polisin Koza-İpek Grubu'nun kapısına dayandığında eline verilen arama gerekçelerine baktım. Bugün "Paralelci" denilenlerin, o gün iyi birer müttefik olarak, Odatv, Ergenekon ve Balyoz davalarında yaptıklarından çok farklı değil.

* * *

Yine "Aman" diyorum... Aman dikkatli olun... Biliyorum, şimdi bunları söylediğim için "Paralelci" diyecekler... Hayhay, desinler... Sonunda yine ben haklı çıkacağım. -Türkiye'nin, çocuğunun, torunlarının geleceğini düşünen makul bir insan olarak, HDP ile PKK arasına bir çizgi çekmenin doğru olduğuna inanıyorum.

Çünkü Kürt meselesinin sokakta ve dağda değil, Meclis'te çözülebileceğine inanan bir insanım. Böyle düşündüğüm için, ben ve çalıştığım kurum haftalardır "terörist" olmakla, "PKK'ya destek vermekle" suçlanıyor.

Hayhay, suçlayın... Ama sonunda ben ve benim gibi düşünenler haklı çıkacak.

***

O yüzden diyorum ki...

Evet kardeşim. Ben bugün, darbeciyim, paralelciyim, teröristim...

***

Ama bilin ki... Empati yapmaz, aynı hataları, aynı kumpasları tekrar ederseniz, yarın, bugünün suçlarını üzerine atacak kimse bulamayacaksınız. Kendi zulmünüzle baş başa kalacaksınız.