Gündem
29 Mayıs 2015 16:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:36

İGC’den “Cumhuriyet”e destek: "Yavuz hırsız!..."

İGC Başkanı Misket Dikmen, Cumhuriyet gazetesine “terör” suçlaması nedeniyle soruşturma başlatılmasını kınadı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, MİT'e ait olan Adana'da durdurulan TIR'ların görüntüsünü yayımlayan Cumhuriyet gazetesine “terör” suçlaması nedeniyle soruşturma başlatılmasını kınadı.

Cumhuriyet gazetesinin büyük bir habercilik başarısına imza attığını ifade eden Başkan Dikmen, “Cumhuriyet gazetesi kamuoyuna karşı sorumluluğunu yerine getirerek, çok başarılı bir habere imza atmıştır. Ancak ‘tarafsız hukuk’ sistemimiz de ibretlik bir soruşturmaya daha yol açmıştır! Türkiye’de artık gazetecilik yapmak cezaya tabidir” dedi.

İktidarın; sansür ve otosansürü yaygınlaştırma girişimlerine rağmen, gazeteciler kamuoyunun gerçeği öğrenme hakkı için mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan İGC Başkanı Dikmen, açıklamasında şunları söyledi:

“YAVUZ HIRSIZ!..”

“Cumhuriyet gazetesi bugün ülke ve dünya gündemine oturan çok önemli bir habere imza attı. Bu haberle birlikte gerçeklerin üzerinin örtülemeyeceği bir kez daha ortaya çıktı. Savaşa destek çıkan zihniyetin bu haber nedeniyle tüm dünya kamuoyundan özür dilemesi gerekirken, ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış’ misali Cumhuriyet gazetesi hakkında ‘terör soruşturması’ başlatması trajıkomik bir durumdur. Savcılık tarafından başlatılan bu soruşturma basın ve ifade özgürlüğünü engellemeye yönelik olduğu gibi halkın gerçekleri öğrenme hakkının da gasp edilmesidir.

İktidar tarafından muhalif her haber ve muhalif her gazetecinin engellenmesi, cezalandırılması girişimlerine rağmen, bugün bir kez daha anlaşılmıştırki yürekli gazeteciler her türlü baskıya rağmen mesleklerini icra etmektedirler. Bu düşüncelerle Cumhuriyet gazetesini yaptıkları haber nedeniyle kutluyor, İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak bu soruşturma sürecinde yanlarında olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz.”