Gündem
10 Eki 2015 13:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

İGC kanlı saldırıyı lanetledi: Gün “birlik-beraberlik” günüdür

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Ankara'da bugün yapılacak "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" temalı yürüyüş öncesinde meydana gelen kanlı saldırıyı lanetledi.

Saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da geçmiş olsun dileklerini ileten İGC Başkanı Dikmen, şunları söyledi:

“BARIŞI SAVUNACAĞIZ”
“Ülkemizi karıştırmak, barışı bozmak, ülkeyi kan gölüne çevirmek isteyen karanlık güçler bu sefer de Ankara’da ortaya çıktı. Savaşa inat, barışı savunanların bir araya geleceği yürüyüş öncesinde çok sayıda vatandaşımızı hedef alan ve ilk belirlemelere göre 30 kişinin ölümü, 126 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bu kanlı saldırıyı lanetliyorum. Bu saldırıyı düzenleyenler, onların arkasındaki güçler bir an önce ortaya çıkarılmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu saldırılar karşısında daha da kenetlenmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Gün birlik-beraberlik günüdür. Bütün olumsuzluklara ve kanlı saldırılara rağmen barışı savunmaya devam edeceğiz. Terör ve şiddet karşısında bir adım dahi gerilemeyeceğiz. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilerim. Milletimizin başı sağolsun.”