Gündem
10 Eki 2015 15:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

İçişleri Bakanı açıkladı: 86 ölü, 186 kişi yaralı!

Ankara'da bugün sabah saatlerinde tren garında yaşanan patlamalara ilişkin İçişleri Bakanı ve Sağlık Bakanı açıklamalarda bulundu.

 Yapılan açıklamalara göre, 28'i ağır 186 kişi yaralandı, 86 kişi hayatını kaybetti.

"GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMIŞTI"

İçişleri'nden açıklama;


"Milletimize ve Türk demokrasisisine yapılan bir eylemdir, Lanetliyorum, ölenlere rahmet diliyorum, yakınlarına baş sağolsun diyorum.

Ankara valiliğimizin uygun görmesi üzerine bugün sabah 9'dan itibaren kalabalığınn Ankara'ya geleceklerine dağir bilgi gelmiştir. Gerekli önlemler alınmıştı, bariyerlemeler yapılmıştı, gerekli aramalar yapılacaktı. Malesef gerekli açıklamaları sağlık bakanlığımız yapacak ölenler ve yaralılarla ilgili. Çalışmalar devam ediyor. Bizde saldırının gerekçelerini, kimler tarafından yapıldığını araştırıyoruz."

86 ÖLÜ 186 YARALI

Sağlık Bakanı'ndan açıklama;


"Bedeli ağır olan, kaybımızın ağır olduğu ve son derece haince ve profesyonelce organize edilen bir saldırıyla karşılaştık. Başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza şifalar, ölenlere rahmet diliyorum. Bize çağrının geldiği 10.08 itibariyle ambulanslarımız harekete geçti ve saat 11.00'da olay yerine ambulanslarımız ulaştı. İlk olay anında da barış mitingi dolayısıyla zaten 4 ambulansımız görevliydi. Olay anında oradaki ekiplerimiz müdahale etti. Ancak eylemin büyüklüğü, 2 ayrı noktada patlamanın olması ve olay yerinde panik ortamının olması hem kayıplarımızın çoğalması hem de yaralıların hızla hastnelere ulaşmasında aksamalara neden olmuş olabilir ama gerekli müdahaleler yapılmıştır. Hastanelerimizde hem ekip duyarlılığıyla, bütün ekipler bütün hastanelerimize ulaştı. Yoğun bir yaralı trafiği oluştu. Bu yaralı trafiğinde ayakta gelenler dışında 28'i ağır 186 hastamız tedavi oluyor. Olay yerinden gelen olay yerinde kaybettiğimiz vaka sayısı 62. Hastanede kaybettiklerimizle birlikte 86 ölü sayısı var.

Yoğun bakımda olan vakalarımız nedeniyle kayıplarımızda olan sayının artmasından korkuyoruz. "

GÜVENLİK AÇIĞI OLMADI

Selami Altıok: "Güvenlik açığıyla ilgili hiçbir şey söz konusu değildir.  Mekan ve zemin aramaları yapıldı, Herhangi bir güvenik zaafiyeti olmadı.

10.04'te ilk patlama oldu. 2. patlama 3 saniye sonra oldu. Patlamanın hangi tür bir patlayıcıyla yapıldığı ilerleyen saatlerde açıklanacaktır."