Magazin
02 Nis 2017 18:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:35

İbrahim Tatlıses'ten duygulandıran Yılmaz Güney paylaşımı

İbrahim Tatlıses, Türk sinemasının Çirkin Kral'ı Yılmaz Güney'i doğum günü olan 1 Nisan'da duygusal satırlarla andı.

Yılmaz Güney 9 Eylül 1984 yılında Paris'te hayatını kaybettiğinde Türk sineması için büyük bir kayıp yaşanmıştı. Çirkin Kral adıyla milyonlar tarafından sevilen bir isim olan Güney, rol aldığı filmlerle bir döneme damgasını vurdu. 
İbrahim Tatlıses de Güney'in doğum günü olan 1 Nisan'da onunla ilgili bir anısını sosyal medya hesabından paylaştı. Tatlıses, Yılmaz Güney'in Toptaşı Cezaevi'nde yattığı 1979 senesinde yaşanan olayı şöyle anlattı:

“Sene 1979, yer Toptaşı Cezaevi; Yılmaz BABA bir davadan yatıyordu. Bende BABA'yı ziyarete gitmek istedim, Apo Kardaş (Abdurrahman Keskiner) ben götürebilirim dedi. Bende çok sevindim, gittik Baba'yı ziyarete... Baba; Apo Kardaşa "Bu delikanlı kim?" dedi, APO Kardaş'ta "İbrahim Tatlıses, yeni bir sanatçı, hemşehrin Urfalı..." dedi. Elini boynuma attı, hiç unutmam o anı; "Hoş geldin Keki" dedi. 38 senedir Rahmetli her aklıma geldiğinde o cümle gelir aklıma, KEKİ... Figüran olarak sinemaya girdi, Çirkin Kral olarak adını altın harflerle yazdırdı... Mekanı cennet olsun inşALLAH…!!!"