Polemik & Kulis
23 Haz 2017 16:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:56

Hüsnü Mahalli'den Türkiye yazarına sert sözler: 40 yıllık gazeteciyim, böyle geri zekalı görmedim!

Gazeteci Hüsnü Mahalli, Türkiye gazetesi yazarı Batuhan Yaşar’a tepki gösterdi.

Gazeteci Hüsnü Mahalli, “Amaç, Gezi benzeri olaylarla tüm Türkiye’de kaos çıkartmak. Olayımızın kahramanını aslında yakından tanıyorsunuz” diyen Türkiye gazetesi yazarı Batuhan Yaşar’a tepki gösterdi. Mahalli,  "Umarım Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım da okumuştur” diyerek “40 yıldır gazeteciyim ve biçok geri zekalı ve aptal gazeteci gördüm ama bu türünü görmedim. Mahkemede bedelini çok ağır ödeyecek. Aptallığı mahkemede tescil edilecek” ifadelerini kullandı.

Hüsnü Mahalli’nin sosyal medya hesabından verdiği cevap şöyle:

“40 yıldır gazeteciyim ve biçok geri zekalı ve aptal gazeteci gördüm ama bu türünü görmedim. Mahkemede bedelini çok ağır ödeyecek. 40 yıldır gazeteciyim ama bu denli aptal olanını hiç görmedim. Aptallığı mahkemede tescil edilecek. Batuhan Yaşar’ın benimle ilgili Türkiye gazetesindeki yazısı bir ibret yazısıdır. Umarım Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım da okumuştur. Bu Devlet ve bu Adalet Batuhan Yaşar’dan yazdığı tüm yalan ve iftiraların hesabını tek tek sormalıdır.”


Ne olmuştu?

Batuhan Yaşar’ın “BAE, o gazeteciye kaç bin dolar ödedi?” başlıklı yazısında 2. Gezi’nin planlandığını ve bunun için de gazeteci Hüsnü Mahalli’nin “biçilmiş kaftan” olduğunu yazmıştı. Yaşar şu ifadeleri kullanmıştı:

“İstihbarat birimleri, BAE’nin 15 Temmuz’un hemen ardından sahneye koyduğu “B” planını yani 2. Gezi vakasını bütün detaylarıyla deşifre etti.

Ulaştığımız bilgiler tam da referandum öncesine rastlıyor.

Amaç, Gezi benzeri olaylarla tüm Türkiye’de kaos çıkartmak.

Olayımızın kahramanını aslında yakından tanıyorsunuz.

Ben de kendisini ta diplomasi muhabirliği dönemimden iyi bilirim.

Hep karanlık bir yüzü vardı.

Türkiye düşmanları ile sıkı fıkıydı.

“Gazeteci” Hüsnü Mahalli’den bahsediyoruz.

Hani şu geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan, sonra sağlık nedenleri gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Hüsnü Mahalli…”