Gündem
19 Mar 2012 10:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:27

HÜSEYİN KOCABIYIK HERKESİ BOMBALADI! NE ÖZKÖK KALDI NE DUMANLI!

28 Şubat döneminde Tansu Çiller'in Başdanışmanı olan Hüseyin Kocabıyık, Doğu Anadolu bölge gazetesi olan Pusula için Ahmet Tezcan'ın sorularını cevapladı.

Post-Modern Darbe'nin yıldönümünde önce "28 Şubat yargılansın" deyip iki gün sonra çark eden ve "Affedici olmalıyız" diyen muhafazakar medyaya ateş püsküren Hüseyin Kocabıyık, bu durumu "Seçkin zümre karşısında duyulan aşağılık kompleksi" olarak nitelendirdi. Kocabıyık; "Eğer böyle giderseniz elli yıl, yüz yıl da geçse Aydın Doğan yine Aydın Doğan olarak kalır, onun çocukları Türkiye’nin burjuva kimliğini temsil eder. Ekrem Dumanlı da Ekrem Dumanlı olarak, “ötekilerin temsilcisi” olarak kalır. Meselenin esası budur." dedi.

Ahmet Tezcan'ın " Siz o günleri yaşadınız. Aydın Doğan, Ekrem Dumanlı’nın yazdığı gibi 28 Şubat’a direnmiş miydi gerçekten?" sorusunu Hüseyin Kocabıyık, "Bunu söylemek için ya o dönemi yaşamamak lazım, yahut o dönemle ilgili birinin uydurduğu yalana inanmak lazım ya da Aydın Doğan’ı meşrulaştırmak, yeniden diriltmek gibi bir sipariş almak lazım. O söylenen bunlardan biriyle ilgili olabilir ancak." diye cevapladı.

28 Şubat süreciyle ilgili örnekler veren Kocabıyık "Tansu Çiller’in doktorundan onun çıplak fotoğraflarını çalıyorlar. Ertuğrul Özkök, Uğur Dündar, Mesut Yılmaz, Emin Çölaşan birbirlerine gösteriyorlar, birbirlerine o fotoğrafları ikram ediyorlar. Kendisi yazıyor, bunu ben söylemiyorum, dikkat edin! Nerde oluyor bütün bunlar? “Benim gazetelerim, gazetecilerim şereflidir” diyen Aydın Doğan’ın gazetesinde oluyor ve bu insanlar Çiller’i tehdit ediyorlar bu resimleri yayınlamak için, istifa et diye. Bu bir hükümet devirme, bir siyasi tasfiye değil midir? " sözleriyle Aydın Doğan ve yazarlarının suç işlediklerini öne sürdü.

BAHATTİN YÜCEL BENDEN KORKSUN

Can Ataklı'nın CNNTÜRK'te açıkladığı "dosya şantajıyla istifa dayatması" olayına da değinen Hüseyin Kocabıyık, konuyla ilgili önceki söylemleri yüzünden Bahattin Yücel'in kendisine dava açacağını söylediğini hatırlatarak şöyle konuştu:
"O gün tehdit edildiler, şantaja maruz kaldılar. Aradan onca sene geçti, bugün 28 Şubat’ın bu yönü tartışılıyor. Bu insanlar çıkıp o dönemde maruz kaldıkları baskı ve tehditler deşifre olduğu halde bunu söyleyemiyorlar. Bunun iki sebebi olabilir: Zihniyet aynı zihniyet. Belli ki o gün demokrasiyi savunan bir hükümet içerisinde bir çıkar elde etmek için bulunmuş. Mesela Bahattin Yücel zaten Anavatan Partisi’nden seçmenlerine ihanet ederek  DoğruYol Partisine gelmiş, transfer olmuş. İkincisi de “Elimizde dosyan var konuşursan yazarız” diyenlerin elinde gerçekten bir şeyler var zannediyor olabilirler hâlâ. Ben de diyorum ki onlara; kardeşim Ertuğrul Özkök’ün ve Zafer Mutlu’nun elinde öyle dosya falan yok. Onlardan korkma! Korkacaksan benden kork! Kafam bozulursa seni özel yetkili savcının önüne oturturum! Dava açmazsan da alçaksın zaten! Söylüyorum bunu her yerde. İnşallah açar yani, şu ana kadar bir şey gelmedi ama, açmasını çok arzu ederim. Ama beni Asliye Hukuk paklamaz. Ben özel yetkili savcının önünde hesap verecek duruma getiririm onu."