Gündem
26 Ağu 2016 12:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:30

Hüseyin Gülerce’nin 'FETÖ'den tutuklanan kızı serbest bırakıldı

Gülerce, kızı tutuklandıktan sonra "Demek hatamın bedeli buymuş. Bu da bana ders olsun" demişti.

17-25 yolsuzluk operasyonlarının ardından cemaatle ilişkisini kestiğini söyleyen Hüseyin Gülerce'nin 'FETÖ' soruşturması kapsamında tutuklanan kızı Elif Yıldız serbest bırakıldı.

Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı ve eşi Milliyet gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Turgut Özal Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışan Yıldız'ın serbest bırakıldığını aktardı. Köşe yazarları "Hüseyin Gülerce'nin kızı serbest bırakıldı. Doğru olan yapıldı..." ifadelerini kullandı.





Ne olmuştu?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan 'FETÖ' soruşturması kapsamında aralarında, bir dönem Fethullah Gülen’in en yakınındaki isimlerden birisi olan, 17-25 yolsuzluk operasyonlarının ardından cemaatle ilişkisini kestiğini söyleyen Hüseyin Gülerce'nin öğretim görevlisi kızı Elif Yıldız'ın da olduğu 5 kişi tutuklanmıştı.

Tutuklamanın ardından Hüseyin Gülerce ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Kızım asla FETÖ'cü değil" demişti. Gülerce, Ergenekon ve Balyoz davalarındaki kumpasları yeterince araştırmadığını da belirterek, “Demek hatamın bedeli buymuş. Bu da bana ders olsun” ifadesini kullanmıştı.

"Kim benden rahatsız?"

Gülerce, kendisinin 3 yıldır tehditlere rağmen FETÖ ile mücadele ettiğine değinerek, "Hayatı pahasına mücadele eden insana kim ne mesaj vermek istiyor? Kim benden rahatsız?" ifadesini kullanmıştı.