Polemik & Kulis
29 Mayıs 2017 16:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:43

Hürriyet'ten Albatros Parkı cevabı: Reklam da alırız sponsor da yaparız!

Medyaradar’ın gündeme getirdiği Demir İnşaat-Hürriyet arasındaki yakınlaşma haberine bugün ‘Medyanın Etik Bekçisi’ Faruk Bildirici’den cevap geldi.

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, köşe yazısının ‘Zirveye Sponsorluk’ başlıklı bölümünde sorduğumuz sorulara karşılık pek de tatmin etmeyen bir yazı kaleme aldı. Bize cevap niteliği taşıyan yazıda şu ifadeler kullanıldı: 

NE CEVAP VERDİLER?
“Albatros Parkı satın alındıktan sonra köşe yazıları ve haberleri ile Demir İnşaat’ı eleştiren Hürriyet’in düzenlediği 9. Gelişen Bölgeler Zirvesi’nin ana sponsorunun da bu şirket olması”nı eleştiren haberler çıktı. Bu şirketin sponsorluğunun etik sorun yarattığı savunuluyordu. Bu eleştirileri, yazı işlerine sordum, şu yanıtı verdiler: “Hürriyet gazetesinin reklam ve sponsorluk anlaşması yaptığı firmaların olumsuz haberlerini görmemek gibi bir habercilik anlayışı yoktur, olamaz.

Daha önceki etkinliklerimize de sponsor olan Demir İnşaat ile ilgili gazetemizde yayınlanan Albatros Parkı’yla ilgili köşe yazısı ve haberler bu kapsamda tam da Hürriyet’in etik gazetecilik ilkelerini yansıtmaktadır. Hürriyet’in çeşitli vesilelerle gazetemizde eleştiri konusu olan şirketlere reklam veya sponsorluk ambargosu uygulaması ise düşünülemez.”


UFAK BİR HATIRLATMAYLA BAŞLAYALIM
İsterseniz şöyle bir hatırlamakta fayda var; Medyaradar olarak geçtiğimiz hafta Albatros Parkı’nın satışı sonrası yaşananları sizlere anlattık. Hürriyet’in satış sonrası nasıl bir yaygara kopardığını, ‘yeşil elden gidiyor’ temalı haberleriyle Demir İnşaat’ı nasıl yerden yere vurduğunu bir bir örnekleriyle sunduk.

YEŞİL SEVDALISI OLAN SİZDİNİZ
Tüm bunların ardından Hürriyet’in düzenlediği 9.Gelişen Bölgeler Zirvesi'ne Demir İnşaat’ın ana sponsor olması bizlere çok garip geldi. Çünkü Hürriyet’e göre sadece bir hafta önce; Demir İnşaat, Albatros Parkı’nı kişisel bağlantılarını kullanarak pek de etik olmayan bir yolla aldı ve doğayı katledecekti.

ETİK ANLAYIŞIMIZ ÇOK FARKLI
Medyaradar ailesi olarak, kimin elinin kimin cebinde olduğu, kimin kime çakıp veya çakmayıp reklam aldığı hiç umurumuzda değil. Ancak işine geldiğinde çevreci olup, işine geldiğinde de ‘çevre katliamı yapacak’ dediğiniz adamların parasıyla zirveler düzenlemeniz bize göre etik değil. Tabi, Hürriyet ailesinin tam aksi yöndeki fikirlerine de saygı duyuyoruz.

KUPONLA ‘O’NU DA VERİRSİNİZ
Bu arada Hürriyet’in kuponla verdiği ‘Kabe kokulu Kur’an-ı Kerim setini’ aldık ve ofisimizde baş köşeye koyduk. Artık çevreci dostlarımız için de 29 kupona Albatros Parkı kokulu bir fotoğraf albümü vermelerini heyecanla bekliyoruz. Malum oralar artık hiç eskisi gibi kokmayacak.