Polemik & Kulis
22 Mayıs 2018 08:52 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:13

Hürriyet'te Barış Atay kavgası! Ahmet Hakan'dan Okur Temsilcisi'ne jet yanıt!

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, Ahmet Hakan'ın Barış Atay yazısını eleştirmişti.

Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın müşavirliği görevini yürüten Yusuf Yerkel, 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma'da, bir işçiye tekme atarken görüntülenmişti. Yerkel, yıllar sonra yaptığı açıklamada kamuoyunda özür dilediğini duyurmuştu.

Söz konusu özrün ardından Atay, kişisel Twitter hesabında "Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle 'torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz' falan.Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz" paylaşımını yapmıştı.

Ahmet Hakan da, bir sonraki gün yayımlanan yazısında Atay’ın sözlerini paylaşarak, İnce ve Akşener’e seslenmiş “Sayın Muharrem İnce! Sayın Meral Akşener! Lütfen bu adama haddini bildiriniz" ifadesini kullanmıştı.

Hakan'ın söz konusu yazısının ardından Atay, gözaltına alınmıştı. Kamuoyunda tepki çeken bu gözaltı sırasında sosyal medya kullanıcıları, Hakan için "tetikçi" benzetmesi yapmıştı.

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici de bu olayı değerlendirmiş, "Ahmet Hakan, Barış Atay’ın “haddinin bildirilmesini” isteyerek gazetecilik sınırlarını aşmış.", demişti.

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, dünkü yazısında Ahmet Hakan'dan yanıt geldi.

İşte Ahmet Hakan'ın o yazısı:

AK PARTİLİ BİR TROL ŞÖYLE DESEYDİ, BİZİM OKUR TEMSİLCİSİ NE DERDİ?

Seçim atmosferine girildiği bir anda AK Partili bir trol, tweet atsaydı.

Deseydi ki:

- 24 Haziran’da AK Parti yeniden büyük bir zafer kazanacak.

- O zafer günü geldiğinde affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız!

- Ve hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz.

- Yok öyle “torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz” falan.

- Her şey yeni başlıyor.

- Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz.

Ben de bunun üzerine...

“Ey Tayyip Erdoğan! Ey Binali Yıldırım! Bu adam hem size, hem Türkiye’ye zarar veriyor. Bu adama haddini bildirin. ‘Kavga yok’ diyerek bildirin. ‘İnadına kardeşlik’ diyerek bildirin. Bu adama haddini bildirerek yepyeni bir başlangıç yapın” diye çağrıda bulunsaydım.

Çok merak ediyorum.

Böyle bir durumda...

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici...

“Ahmet Hakan’ın yaptığı çok yanlış bir gazetecilik... AK Partili trol kardeşimizin yazdıklarında hiçbir sorun yok. Adamcağız yanlış bir şey söylememiş ki? Ayrıca gazetecinin işi siyasilere çağrıda bulunmak değildir” diye yazar mıydı?