Polemik & Kulis
05 Eyl 2014 10:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:38

Hürriyet'in suçlamasına Sabah'tan jet yanıt! Sonra çok üzülürsünüz!

Sabah ile Hürriyet arasındaki cemaat ve Fethullah Gülen kavgası tam gaz devam ediyor. Hürriyet'in dün yaptığı açıklamaya Sabah'tan jet yanıt geldi.

Sabah gazetesinden Hürriyet'in dün yaptığı açıklamaya jet yanıt geldi. Sabah'ın ilk sayfasından yapılan açıklamada Hürriyet'in suçlamalarına yanıt verilirken yeni eleştiriler yer aldı.

SABAH-HÜRRİYET KAVGASI TAM GAZ DEVAM EDİYOR!

Sabah gazetesi, Hürriyet'in 25 Aralık soruşturmasının kapatılmasını konu alan "Dosya kapandı" haberini "paralel yapının tetikçiliği" şeklinde yorumlamış ve Doğan Grubu ile Gülen Cemaati arasında hükümeti hedef alan bir ittifak olduğunu iddia etmişti. Sabah'ın iddialarına dün ilk sayfasından yanıt veren Hürriyet suçlamaları red ederken tarafsız ve objektif habercilik yaptıklarını savunmuştu. Hürriyet'in açıklamasında Sabah gazetesinin sahiplik yapısı ve patronajı sorgulanırken "şefafflık" vurgusu yapılmıştı.

"SABAH'IN SERMAYE YAPISI SON DERECE ŞEFFAF!"

Hürriyet'in dün yaptığı açıklamaya bugün yanıt veren Sabah "Hürriyet Gazetesi'ne hak ettiği bir cevap" başlıklı açıklamasında "SABAH'ın sermaye yapısı ve ilişkileri son derece şeffaf ve her şey ortada. Ama sizin geçmişinizde hesabını veremediğiniz o kadar çok karanlık nokta var ki... Hangisini sayalım?" diye soruldu.

DOĞAN GRUBU'NA PARALEL SUÇLAMALAR

"Yargının "Bu bir darbe girişimidir ve casusluk faaliyetidir" dediği 25 Aralık operasyonuyla ilgili "Dosya kapandı" başlığıyla algı yaratmaya çalışmak, Paralel çetenin ağzıyla hukuku gölgelemek objektif gazetecilik mi?" diye soran Sabah, Hürriyet'in cemaat ile iş tuttuğu iddiasını yeniledi: Okurlarınızı ve Türkiye'yi kandıramazsınız. Başta Hürriyet olmak üzere Doğan medyasının Paralel Yapı'yla ve lideri Gülen'le iş tuttuğunu artık tüm dünya biliyor.

İŞTE SABAH'IN AÇIKLAMASI:

Hürriyet her zaman demokrasiden, hukukun üstünlüğü ilkesinden ve bu çerçevede meşruiyet çizgisinden yana olmuştur" diyor Aydın Doğan'ın gazetesi. Ama sadece diyor. Öteye geçemiyor. Türkiye'ye kastetmeye çalışan Paralel çetenin sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. Biz rakibimizin bu derin sessizliğini ve çelişkilerini eleştirince de "İlkeli ve objektif yayın" yalanına sığınıyor.

Yargının "Bu bir darbe girişimidir ve casusluk faaliyetidir" dediği 25 Aralık operasyonuyla ilgili "Dosya kapandı" başlığıyla algı yaratmaya çalışmak, Paralel çetenin ağzıyla hukuku gölgelemek objektif gazetecilik mi? Türkiye Cumhuriyeti devletini ele geçirmeye çalışan Pensilvanya ihanet çetesiyle ilgili gerçekleri gizlemek ilkeli yayıncılık mı? Fethullah Gülen'in ortaya dökülen, siyaseti ve iş dünyasını dizayn etmeye yönelik kirli ilişkilerine dair tek satır yazmamak dürüst gazetecilik mi?

Binlerce gazeteci, işadamı, siyasetçi ve bürokratın özel yaşamlarının Paralel ihanet çetesi tarafından didik didik edildiği ortaya çıktıktan sonra hangi tepkiyi gösterdiniz? Paralel çetenin mağdur ettiği binlerce insan feryat ederken hangi birinin sesine kulak verdiniz? Okurlarınızı ve Türkiye'yi kandıramazsınız. Başta Hürriyet olmak üzere Doğan medyasının Paralel Yapı'yla ve lideri Gülen'le iş tuttuğunu artık tüm dünya biliyor.

SABAH'ın sermaye yapısı ve ilişkileri son derece şeffaf ve her şey ortada. Ama sizin geçmişinizde hesabını veremediğiniz o kadar çok karanlık nokta var ki... Hangisini sayalım? Kâğıt kaçakçılığından Hilton'a, POAŞ skandalından vergi kaçakçılığına kadar 40 yıldır bu ülke Aydın Doğan'ın cambazlıklarını konuşuyor. İsterseniz bu konulara hiç girmeyin. Sonra çok üzülürsünüz.

Yeni Türkiye kurulurken herkes yeni ve beyaz bir sayfa açıyor. Beyaz bir sayfa da siz açın isterseniz. İki ileri bir geri yapmaktan kurtulun. Devletin ve milletin yanında olun. Hukuka saygı göstererek, objektif ve dürüst yayıncılık yapın. Ya da geçmişte olduğu gibi Türkiye'nin beyaz sayfalarını kirletmeye devam edin. Tercih sizin!