Polemik & Kulis
05 Mayıs 2015 12:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:31

Hürriyet yazarından Mehmet Görmez'in araba çıkışına sert yanıt: Hangisi yalan?

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, CNN Türk'te yayınlanan Parametre programında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e yanıt verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, dün akşam katıldığı bir televizyon programında kendisine 1 Milyon TL’ye alınan makam aracını “ibret-i alem için” iade edeceğini söylemişti. "Diyanet İşleri Başkanı'nı itibarsızlaştırmak için algı operasyonu yürütülüyor" iddiasında bulunan Mehmet Görmez, "Diyanet'e 1 milyonluk makam aracı" haberini yapan Hürriyet Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek sert tepki gösterdi.

Zeyrek, Görmez’in çıkışına karşılık "Ben çok merak ediyorum bu haberler yapılmasaydı sayın Diyanet İşleri Başkanı bu aracı satın alan elemanlarına 'ya ben bu ay Diyanet dergisine Müslümanların şatafatla imtihanı başlıklı bir yazı yazdım. Siz bu şatafatlı arabayı niye aldınız?' diyecek mi çok merak ediyorum" şeklinde yanıt verdi.

Deniz Zeyrek’in açıklamalarının devamı şöyle:

"Ortada şöyle bir gerçek var; Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Malzeme Ofisi üzerinden 1 milyon 6641 lira ödeyerek çok pahalı bir makam aracı almış. Diyanet İşleri Başkanı algı operasyonu diyor. Biz bu haberi şunun için yaptık; o günlerde Papa gelmişti ve Papa Türkiye'de mütevazi bir araç kullanmak istemişti. Biz de merak ettik Diyanet İşleri Başkanımız nasıl bir araca biniyor diye. Bunu araştırırken bir gördük ki fiyatı 1 milyon lira olan bir araç satın alınmış kendisi için.

Ben çok merak ediyorum bu haberler yapılmasaydı sayın Diyanet İşleri Başkanı bu aracı satın alan elemanlarına 'ya ben bu ay Diyanet dergisine Müslümanların şatafatla imtihanı başlıklı bir yazı yazdım. Siz bu şatafatlı arabayı niye aldınız?' diyecek mi çok merak ediyorum

Yani bu haberler yapılmasaydı bu çıkmasaydı Diyanet İşleri Başkanı ibreti alem olsun diye bu aracı iade edecek miydi çok merak ediyorum.

Şimdi bir bu haberi yazanlar yalancılıkla suçlanıyoruz Diyanet İşleri Başkanı tarafından. Bu arabanın alındığı yalan mıydı? Gördüğümüz kadarıyla değil. İade edeceğini açıklamış bu aracın fiyatı ne kadar? Belgesi ortaya çıktı 1 milyon lira. Diyanet İşleri Başkanı  322 bin lira diye açıklamıştı. Hangisi yalan? Kamuoyunun vicdanına bırakmak lazım."