Medya
05 Eyl 2015 09:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

Hürriyet yazarı o soruya cevap aradı! Fuat Avni kim?

Fuat Avni kim sorusunu köşesine taşıyan en son isim Hürriyet yazarı Yalçın Bayer oldu.


"Fuat Avni kim mi?"

Bu soru Hürriyet gazetesi Yalçın Bayer'in bugünkü köşesinin başlığından. Zaman gazetesi yazarı Lale Kemal'in 'Fuat Avni CIA' iddiasının ardından Bayer de bugünkü köşesinden Fuat Avni kim sorusuna yanıt aradı. Bayer, bir okurundan gelen yazıyı paylaştığı köşesinden şunları aktardı:
"İngiltere Kralı Edward, zaman zaman kıyafet deriştirir, kasaba kasaba dolaşır, halkın kendisi hakkında ne düşündüğünü araştırırmış. Bir gün dağ başındaki çobanlarla sohbetler ediyormuş. Bu sohbet derinleşmiş ve bir ara çobana.

İngiltere kralını ve yaşadığı sarayını görüp görmediğini, görmediyse görmek isteyip istemediğini sormuş. Çoban, görmediğini, görmek istediğini ancak yoksulluğu nedeniyle böyle bir seyahate gücünün yetmeyeceğini belirtmiş. Saray erkanı ile birlikte yola koyulmuşlar. Saraya birkaç kilometre kala kalabalık halk topluluğunun krallarını karşılamak için geçeceği yolda sağlı sollu dizilmiş olduklarını uzaktan görmüşler. Edward yanlarına yaklaşınca da alkışlar ve sloganlarla kralı sicim gibi çiçek yağmuruna tutuyorlarmış...

Edward, kralın kim olduğunu şimdi anlamıştır diye yan gözle çobana bakmış ve sormuş: "Kralın kim olduğunu anladın mı?" Çoban 'hayır' anlamında başını sallamış. Çobanın son derece sakin ve hiç şaşkınlık belirtisi göstermeden yürüdüğünü gören Edward belli etmese de biraz sinirlenmiş.

Sarayın kapısına geldiklerinde, halkın coşkusu artmış.

Kral, saraya girenlerin sıkı bir aramadan geçtiğini görmesi için çobanı kapı girişinde biraz lala tutup.
çobana: "Saraya girip-çıkam çok sıkı arıyorlar. Öyle herkes bu saraya giremez. Biz, büyük tüccarlar olduğumuz için saraya girebiliyoruz, onun için biraz beklemek zorundayız." Çoban, 'bekleriz' babından başını sallamış. Kral hâlâ kendisini tanımayan çobana çok kızmasına karşın renk vermemeye çalışıyormuş. Sıra onlara geldiğinde; kral bir kez daha çobana "Şimdi kralın kim olduğunu anladın mı?"demiş. Çoban, yine 'anlamadım' babından başını sallamış. İyice kızan kral, çobanı da yanına alıp, konuşma yapacağı balkona çıkmış ve halkı selamlamaya başlamış.

Halk çok daha fazla coşku ile sloganlar atıyor ve "Kral Edward... Kral Edward..." diye bağmyomıuş. Edward elleri ile halkını selamlarken göz ucu ile de çobanı izliyormuş. Ne var ki çobanda hâlâ bir tepkinin olmadığını gören Edward sinirli bir ses tonuyla: "Şimdi anladın mı kralın kim olduğunu?" diye tok bir sesle son kez sormuş. Çoban, umursamaz ve biraz da alaycı bir tavırla: "Duruma bakılırsa kral ya sensin ya da benim" demiş.

Fuat Avni kim mi?

Bu soru ile karşılaştığınızda vereceğiniz yanıt: "Vallahi, duruma bakılırsa ya sensin ya da benim arkadaş" olmalıdır...