Polemik & Kulis
23 Mayıs 2017 17:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:42

Hürriyet Okur Temsilcisi'ne soruyoruz: Bu zirve ne kadar etik?

Albatros Parkı satın alındıktan sonra gerek köşe yazarları gerekse haberleri ile Demir İnşaat’ı eleştiren Hürriyet, doğa sevgisinden kısa sürede vazgeçti. Hürriyet’in 9. Gelişen Bölgeler Zirvesi’nin ana sponsoru Demir İnşaat oldu.

Büyükçekmece sahilinde yer alan ve çevrecilerin satılmaması için direndiği Albatros Parkı diye bilinen 30 dönümlük arazi 11 Nisan'da yapılan ihale ile satıldı. İhaleyi, aralarında Demir İnşaat'ın da olduğu ortak girişim grubu kazandı. Ortak girişim grubunun diğer ortakları ise Katar-Suudi Arabistan ve Yemenli.

DOĞA SEVGİSİ VE YEŞİL (!)

Satış haberinin ortaya çıkmasının ardından Hürriyet Gazetesi uzunca bir dönem gerek Demir İnşaat gerekse Belediye Başkanı Hasan Akgün’ü adeta yerden yere vurdu. Hürriyet Gazetesi’ndeki haberlerde hep yeşil ve doğa sevgisi öne çıktı, ‘Yeşil alanlar peşkeş çekiliyor’ alt metni ile okuyuculara gerekli mesajlar gönderildi.

SAATLERCE MANŞETTE DURDU

Öyle ki Hürriyet köşe yazarı Yalçın Bayer’in “Albatros satıldı, çünkü Araplar rezidans istiyor” isimli köşe yazısı saatler boyunca Hürriyet.com.tr’nin manşetini süsledi, gelen ilgi yüzünden devam yazısı bile yazıldı. Hürriyet yazarı Bayer, köşesinde Demir İnşaat ile Belediye Başkanı Akgün arasındaki yakınlığa dikkat çekti ve aynen şu satırları kaleme aldı:

“İhaleyi kazanan firmalardan biri olan Demir İnşaat tanıdık bir marka… Öyle ki Demir İnşaat, Büyükçekmece basketbol takımının sponsoru; şirketin sahibi Hamit Demir de kulübün onursal başkanı. Takımın başkanı kim? Belediye başkanı Hasan Akgün. Ne güzel, Hasan Akgün’e sponsor Hasan Akgün’ün açtığı ihalede ihaleyi alan firmalardan biri olması, bu kadar tesadüf de biraz fazla değil mi?” 



DEMİR İNŞAAT ANA SPONSOR

Tüm bu yapılanlardan sonra bugün karşımıza çıkan bir manzara ise bizleri fazlasıyla şaşkına çevirdi. Hürriyet gazetesinin düzenlediği 9. Gelişen Bölgeler Zirvesi’nin ana sponsoru anlam veremediğimiz bir şekilde ‘Demir İnşaat’ oldu.

Hürriyet Gazetesi, gerek köşe yazarları gerekse de haber kaynaklarıyla eleştiri yağmuruna tuttuğu Demir İnşaat’ı böyle bir zirvede ana sponsoru olarak gururla da afişine bastı. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila da zirvede baş köşede oturdu.

‘Medyanın etik bekçisi’ Hürriyet Gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici’ye şimdi bu soruyu sormanın tam da zamanı: Bu yapılan ne kadar etik?



RADAR OPERATÖRÜ