Polemik & Kulis
11 Eki 2017 10:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:11

Hürriyet o listeyi yargıya taşıyor: Türkiye'nin en çok ziyaret edilen haber sitesi biziz!

ComScore'un açıkladığı Türkiye'de en çok ziyaret edilen haber portalları listesi tartışma yarattı.

ComScore, internet medyasında Temmuz ve Ağustos ayındaki istatistikleri yansıttığını öne sürdüğü bir rapor yayınladı.Ancak Medyaradar'ın edindiği bilgiye göre Hürriyet.com.tr, gerçek verileri yansıtmadığı bildirilen bu rapor nedeniyle Comscore hakkında nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Hürriyet'ten bir kaynak, "Türkiye'de tüm reklamverenler ölçüm konusunda Polonya merkezli Gemius şirketini yetkilendirdi. Bu yüzden Gemius kodları sayım amacıyla sitemizde çalışıyor. Comscore'un kodları ise sayfalarımızda bulunmuyor. ComScore'un kodlarının olmadığı bir siteyi uzaktan tahminle ölçmesi teknik olarak mümkün değil. Dolayısıyla hürriyet.com.tr'nin verilerini yansıttığı iddiası doğru değil, bu rapor baştan aşağıya yanlış. Bu yalan rapor nedeniyle gerekeni ayrıca önümüzdeki günlerde hukuk zemininde yapacağız" dedi.

Gemius bir süredir Türkiye'deki sitelerin verilerini aylık raporun yanısıra günlük olarak da yayınlıyor.
Tıpkı gazetelerin tirajları, TV'lerin reytingleri gibi internet sitelerinin trafik verileri de günlük olarak açıklanıyor.
Gemius raporlarına göre Hürriyet hem kullanıcı sayısı, hem oturum, hem de sayfa görüntüleme adedinde Türkiye'de açık ara liderliğini sürdürüyor. Son bir aydır tüm bu metriklerde her günün lideri Hürriyet oldu. Hürriyet ile en yakın rakibi arasında kullanıcı sayısında fark yüzde 77'ye, sayfa görüntülemede ise yüzde 219'a kadar çıktı.

NE OLMUŞTU?

Dün comScore‘un haber ve bilgi sitelerini kapsayan 2 aylık (Temmuz-Ağustos 2017) raporu yayınlanmıştı. Buna göre; Türkiye’nin en çok ziyaret edilen ilk 10 haber sitesi arasında ilk sırada masaüstü bilgisayarlarda Hurriyet.com.tr yer alıyor. Mobilde ise ilk sırada Sozcu.com.tr var...

İşte, masaüstü ve mobilin ilk 10'u:

Masaüstü:




Mobil: