Gündem
01 Ağu 2015 10:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:46

Hürriyet iktidar medyasını ayıpladı! Türkiye sevgimizi kimse sorgulayamaz!

Hürriyet, hükümete yakın gazetelere birinci sayfadan sert cevap verdi.

Hürriyet gazetesi, Suruç’ta 31 kişinin yaşamını yitirdiği IŞİD saldırısının ardından Ceylanpınar’da iki polisin öldürülmesi ve devamında yaşanan şiddet olaylarında kendisini PKK’nın rolünü gizlemekle suçlayan hükümete yakın basına bugünkü birinci sayfasından yanıt verdi.

‘Gazetelere ayar vermeyi amaçlayan bir medya müfettişliği’ çabasıyla psikolojik bir terör ortamı yaratılarak bağımsız basının sindirilmeye çalışıldığını savunan Hürriyet, bu durumu ‘medya terörü‘ olarak niteledi.

hurriyet birinciİftiraya dayalı suçlayıcı bir kampanya

Gazetenin birinci sayfasında yer alan Hürriyet imzalı ‘Terör ve medya terörü’ başlıklı yazıda, “İktidara yakın gazetelerde son günlerde Hürriyet’in PKK terörüyle ilgili yayınlarını sorgulayan, iftiralara dayalı suçlayıcı bir kampanyanın yürütüldüğünü izliyoruz” denildi.

Söz konusu yayınların ‘ayıplandığı’ yazıda, “Ancak muhataplarımızın ayıp kavramından nasiplerini almış olup olmadıklarından emin değiliz” ifadesine yer verildi.

Ayar vermeyi amaçlayan bir medya müfettişliği çabası

AKP’ye yakın basında ‘hangi haberin nasıl verilmesi gerektiği konusunda başka gazetelere ayar vermeyi amaçlayan bir medya müfettişliği çabası’na dikkat çekilen yazı şöyle devam etti: “Böylelikle psikolojik bir terör ortamı yaratılarak bağımsız basın sindirilmeye çalışılıyor. Bunu medya terörü olarak nitelendirmek hata olmaz.”

Büyük uzlaşılar ortaya konmalı

Türkiye’nin kritik bir dönemeçten geçtiğine dikakt çekilirken, böyle bir dönemde bu tür bir ‘medya terörü’ne maruz kalmak, bağımsız gazeteciliğin Türkiye’ye özgü bir bedeli olarak gösterildi.

Yazıda, ülkenin içinde bulunduğu koşulların  gerilimlerin aşağı çekilmesini ve büyük uzlaşıların ortaya konmasını zorunlu kıldığı savunulurken, söz konusu saldırıların manasızlığına vurgu yapıldı.