Polemik & Kulis
21 Mayıs 2018 12:30 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:13

Hürriyet Gazetesi'nde üst düzey ayrılık! Hangi isim veda etti? (Medyaradar/Özel)

Doğan Grubu’nun Demirörenlere satışı sonrası üst düzey isimlerin ayrılık haberleri de peş peşe gelmeye devam ediyor.

Doğan Grubu’nun Demirörenlere satışı sonrası üst düzey isimlerin ayrılık haberleri de peş peşe gelmeye devam ediyor.

Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ, Yürütme Komitesi İcra Kurulu Başkanı Çağlar Göğüş, çalışanlara bugün bir veda yazısı göndererek, ayrılık kararını resmen duyurdu.

Daha önce Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada Çağlar’ın yerine Mehmet Soysal’ın atanmasına karar verildiği açıklanmıştı.

Göğüş bugün bir veda mesajı yayınladı. İşte o mesaj:

Değerli Çalışma Arkadaşlarım,

Şubat 2016’da devraldığım Hürriyet İcra Kurulu Başkanlığı görevini bugün itibari ile noktalıyorum.

Hürriyet’in 70 yılı aşkın birikiminin getirdiği güçlü ama bir o kadar da yenilikçi markası ve dinamik kurum kültürü ile hep beraber çok güzel ve başarılı çalışmalara imza attık.

Bu süre zarfında herkesten çok büyük destek gördüm. Bu desteğe layık olmaya ve işleri gerçek anlamda yürüten sizlerle yakın çalışmaya özen gösterdim.  Hürriyet ailesinin bir parçası olduğum, sizlerle birlikte çalışma fırsatı bulduğum için çok şanslıyım. Gösterdiğiniz anlayış, dostluk ve destek için çok teşekkür ederim.

Başarılarınızın devam etmesini temenni ediyorum.

Saygılar, selamlar.



Çağlar Göğüş kimdir?

Hürriyet Gazetecilik’e Nisan 2015’te bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak dahil olan Göğüş, 1995 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu ve eğitim hayatını Florida Üniversitesi’nde yaptığı MBA derecesi ile tamamladı.

Göğüş, profesyonel kariyerine 1995 yılında Coopers & Lybrand Türkiye’de başladı ve ardından Arthur Andersen’de kısa dönem Kıdemli Analist olarak çalıştı.

1998 ve 2000 yılları arasında A.T Kearney şirketinde Kıdemli Danışman olarak çalışan Çağlar Göğüş, 2002 yılında Peppers & Rogers Grubu’na katılarak dokuz yıl süresince Peppers & Rogers’da Ortak olarak görev yaptı.

2010 yılından itibaren Peppers & Rogers bünyesinde EMEA bölgesinin sorumluluğunu üstlenen Göğüş, 2014 yılına kadar Genel Müdür (Managing Director) unvanı ile Peppers & Rogers Group’un uluslarararası platformda ve EMEA bölgesini hedefleyen yayılma sürecini başarılı bir şekilde yönetti.

Göğüş, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ, Yürütme Komitesi İcra Kurulu Başkanlığı görevine 9 Şubat 2016 tarihinde atanmıştı.

MEDYARADAR/ÖZEL