Polemik & Kulis
09 Ağu 2017 10:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:02

Hürriyet Dünyası'nda bomba ayrılık! Efsane isim 40 yıllık haberciliğe nokta koydu! (Medyaradar/Özel)

Doğan Medya Grubu'nda 40 yıldır görev yapan efsane yönetici ayrılık kararı aldı.

Doğan Medya Grubu bünyesinde 1970 yılından bu yana polis muhabirliği, istihbarat şefliği ve haber müdürlüğü yapan ve son olarak Doğan Haber Ajansı Genel Müdürlüğü görevini kuruluşundan bu yana sürdüren efsane isim Uğur Cebeci ayrılık kararı aldı. Cebeci, Hürriyet gazetesinin 1970 yılında açtığı sınava girerek 3 bin kişi arasından alınan üç muhabirden biri olmuştu.

Cebeci ayrılık kararını çalışma arkadaşlarına böyle duyurdu:

DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

Uzun yıllar zorlu günlerde birlikte çalıştık. Ama bütün zor zamanların üstesinden geldik.
Sizin gazeteci olmanız sayesinde DHA Dünyanın güvendiği bir marka oldu.

Doğru ve her şartta etik kurallara bağlı yayıncılık yaptık..

Toplam 40 yıllık habercilik hayatımı burada noktalıyorum.
DHA daha genç  yönetimi ile çok daha başarılı olacaktır.

Her şartta bana gösterdiğiniz anlayış ve sonsuz destek için çok teşekkür ediyorum.

Sizlerle çalışmaktan hep onur duydum.

Eşleriniz ve çocuklarınızla mutlu bir hayat sürmenizi dilerim.

Sevgilerimle

Uğur Cebeci



UĞUR CEBECİ KİMDİR?

1950 yılında Samsun’da doğdu. Galatasaray Kimya Mühendisliği Yüksek Okulu’nda öğrenim görürken tiyatro eleştirileri yazdı. Gençlikte Hamle dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Aynı yıllarda sunuculuk yaptı ve fotoroman senaryoları yazdı.

Hürriyet gazetesinin 1970 yılında açtığı sınava girerek 3 bin kişi arasından alınan üç muhabirden biri oldu. 40 yıllık gazetecilik yaşamında polis muhabirliği, istihbarat şefliği ve haber müdürlüğü görevlerinde bulundu. Türkiye’nin ilk tarihi eser kaçakçılığından ilk uyuşturucu operasyonlarına, ilk AIDS vakasından büyük terör olaylarına kadar birçok olayın başarılı muhabiri oldu. İki yıl Günaydın gazetesinde haber müdürlüğü yaptı.

Doğan Haber Ajansı Genel Müdürlüğü görevini kuruluşundan bu yana sürdüren Cebeci havacılık hobisini 12 yıl önce Hürriyet’te Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün önerisi ile hazırladığı “Kokpit” sayfasına taşıdı. 11 yıl süre ile Kokpit programını Kanal D ‘de hazırladı. Böylece Türkiye’nin ilk havacılık sayfasını ve televizyon programını yapmaya başladı.

“Kokpit” programı, 2008 yılının Temmuz ayından itibaren 15 günde bir Pazar günleri CNN TÜRK’te yayınlanıyor. Boeing Uğur Cebeci’yi “1. sınıf uzman” ilan etti. Türkiye’deki ilk Uluslararası Havacılık Fuarı Airex’in gerçekleşmesini sağladı. Havalimanlarında kurulan Kokpit Cafe ve Brasseri’lere üniversitede öğrenci okutulması karşılığı yarattığı adı verdi. Dünyada şu anda uçan bütün yeni nesil uçakların test uçuşlarına katıldı. Bir çok uçağın ilk yolcusu oldu. Concorde’tan Airbus ve Boeing uçaklarına kadar bir çok uçakla en yüksek irtifalara çıktı.

MEDYARADAR/ÖZEL