Gündem
22 Kas 2014 12:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:56

Hürriyet AK Saray ilanı için mahkemeye gidiyor

Hürriyet Gazetesi emlak sitesinde yer alan ilan için Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruldu.

Hürriyet'in emlak sayfasında çıkan haber ortalığı karıştırdı. AK Saray'ın satılığa çıkarılması ile ilgili ilan üzerine eleştirilerin hedefi olan Hürriyet, ilan için mahkemeye başvurdu.

Hürriyet konuyla ilgili sitesinden bir açıklama yaptı.

HÜRRİYET'İN AÇIKLAMASI:

Türkiye’nin en büyük emlak platformu olan hurriyetemlak.com, dün çok çirkin bir karalama kampanyasının hedefi olmuştu. Kimliği belirsiz iki ayrı kullanıcı, Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Anıtkabir ile ilgili yakışıksız ifadelerin yer aldığı iki ilanı girerek ekran görüntülerini sosyal medyada yaymıştı.



NÖBETÇİ MAHKEMEYE BAŞVURU
Bu çirkin girişimi hemen fark ederek ilanları kısa süre içerisinde yayından kaldıran hurriyetemlak.com yetkilileri, hukuki adımları da hızla attı. Tepkilere yol açan ilanları girenlerin üyelik bilgileriyle Bakırköy Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, bu kullanıcıların IP (internet protokol) numaralarının belirlenmesi istendi. Açılan tespit davası, 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2014/34 sayılı dosyası ile kayıt altına alındı.

KUSURLU HAKKINDA GEREĞİ YAPILDI
IP adreslerinin belirlenmesinin ardından hurriyetemlak.com gerekli hukuki girişimleri yapabilmek için kullanıcıların gerçek kimlik bilgilerine ulaşmış olacak. Hukuki süreci başlatan hurriyetemlak.com yetkilileri, dün kimliği belirsiz kişilerin girdiği ilanların denetimi aşamasında kusuru görülen görevli hakkında da idari tasarrufta bulundu. Bu tarz olayların yeniden yaşanmaması için sistemde gerekli bir dizi önlem ivedilikle uygulamaya kondu.