Medya
14 Ağu 2013 13:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

HÜKÜMET, CEMAAT'E 'OPERASYON' MU YAPACAK?

Radikal yazarı Oral Çalışlar, bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını kaleme aldı.

Radikal köşe yazarı Oral Çalışlar, bugünkü köşesine hükümet ile Gülen Cemaati arasındaki gerginliği taşıdı ve gerginliğin Gazeteciler Yazarlar Vakfı’nın (GYV) açıklamasıyla yeni bir aşamaya geldiğini bildirdi.

İşte Çalışlar'ın o yazısı:

“Hükümet, cemaate 'operasyon' mu yapacak?

Hükümet, cemaate operasyon yapmaz. Ancak bürokrasideki tasfiyeyi sürdürür.

Hükümet ile ‘Gülen Cemaati (Hizmet)’ arasındaki gerginliğin geçmiş yıllara uzanan derin köklerinin olduğu biliniyor. Son günlerde gazete köşelerinde tırmanan tartışma, (‘Hizmet’in görünür temsilcisi) Gazeteciler Yazarlar Vakfı’nın (GYV) açıklamasıyla yeni bir aşamaya geldi.

GYV’nin açıklaması, hükümet tarafından kendilerine yönelik bir operasyon niyetinin söz konusu olduğuna işaret ediyor.

“...Yukarıdaki iddiaların bazılarını gündeme getiren ve yazan kişilerin, ‘Bir savcı, 3 polisle hizmeti, terör örgütü ve çete kapsamına sokarız, bitiririz’ gibi karanlık niyetleri ifade ediyor olmaları, buna ilave olarak dershanelerin kapatılma düşüncesini cemaate had bildirme olarak dile getirmeleri, hizmete gönül verdiğini düşündükleri kişilerin bürokrasiden tasfiye edildiğini ifade etmeleri, ne acıdır ki, derin devlet refleksi ve post-modern darbe dönemlerini hatırlatmaktadır...” (Tartışmanın ‘operasyon’ ihtimali üzerinden yapılması, hukuk-siyaset ilişkisinin hâlâ normalleşmediğinin kanıtı.)

Arınç’ın uyarıları, tartışmanın ulaştığı boyutu gösteriyor:
“Bazı şeyleri bahane ederek hükümetin icraatlarını yüksek perdeden eleştirmek ve birilerini sevindirmek doğru değil. Bütün güçlüklere rağmen Başbakan bu ülkeyi çok güzel yönetiyor... İsim belirterek ya da ima ederek partinin önemli kişilerini yerden yere vurmak çok yakışık almıyor. Biz ilişkilerimizi en iyi şekilde götüreceğiz. Başbakanımız, Hoca Efendi’ye karşı çok güzel hisler içinde ama hikmeti hükümetin başında.”

Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.