Gündem
19 Oca 2018 17:14 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:57

Hrant Dink ölümünün 11. yılında anıldı!

19 Ocak 2007'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 11. yılında İstanbul ve Ankara'da anıldı.

Şişli Halaskargazi caddesi üzerinde bulunan eski gazete binası önünde düzenlenen anma etkinliğe katılan binlerce kişi, "Buradayız Ahparig", "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz", "Hrant için adalet için" dövizleri taşındı.

Anma etkinliğinde konuşan Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, "O gün devlet buradaydı. Polisiyle, jandarmasıyla, istihbaratçısıyla devlet buradaydı. Ama Hrant Dink'in can güvenliğini sağlamak ve yaşama hakkını korumak için değil, tetikçilerin işini yaptığından emin olmak için buradaydı" dedi.
'Hrant'ın Arkadaşları'ndan Bülent Aydın, "Bu büyük adaletsizliğe rağmen barış dilini kullanarak, barış, eşitlik, özgürlük, demokrasi için mücadele eden arkadaşlarımızı selamlıyoruz. Selahattin Demirtaş da burada, Ahmet Şık da burada" diye konuştu.

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Tören öncesi Dink'in vurulduğu Halaskargazi Caddesi polis ekipleri tarafından kapatıldı. Kapatılan alana girmek isteyen vatandaşların üzeri arandı.

'BU YARA KANAMAYA DEVAM EDİYOR'

Dink, Ankara'da öldürülüşünün 11. yılında yazarı olduğu BirGün gazetesi önünde anıldı. Ellerinde "Faşizme inat kardeşimsin Hrant" yazılı dövizlerle BirGün gazetesinin Ankara Bürosu'nun bulunduğu bina önünde toplananlar "Faşizme inat kardeşimsin Hrant" sloganları attı.

'HRANT'I KATLEDENLER GERÇEK MANADA ORTAYA ÇIKARTILAMADI'

Burada konuşan BirGün gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın, "Hrant, halkların barış ve kardeşlik içerisinde yaşaması için çalışan güzel bir arkadaşımızdı. Kimimizin meslektaşı, kimimizin dostu, arkadaşıydı. Ama kökleri Anadolu'da olan yiğit bir insandı. Bugün artık netleşen bir şekilde Hrant organize bir şekilde devlet tarafından organize şekilde katledildiğini anlıyoruz. Devam eden, bitmeyen mahkemeler şunu gösteriyor ki Hrant'ın katledilmesi Trabzonlu 17 yaşındaki bir çocuğun işi değildir. Hrant, vali yardımcısı, emniyet müdürü ve il jandarma komutanının içinde olduğu bir devlet organizasyonuyla katledildi. O yüzdendir ki hala Hrant'ı katledenler gerçek manada ortaya çıkartılamadı" dedi.

Tıpkı Ümit Kaftancıoğlu'nun, Uğur Mumcu'nun, Ahmet Taner Kışlalı'nın katledilmelerinin sorumluları açığa çıkarılmadığı gibi Hrant Dink'in katlinin sorumluları açığa çıkarılmadı. O yüzden bu yara kanamaya devam ediyor" diyen Aydın, "Biz onun meslektaşları, dostları, arkadaşları, yoldaşları olarak katledilişinin 11. yılında bir kez daha söz veriyoruz, Hrant'ın düşleri, fikirleri Anadolu'nun her yerinde boy verecek ve bu ülkeyi eninde sonunda o düşler yönetecek. Bu, ona sözümüz olsun" diye konuştu.