Magazin
20 Mayıs 2018 01:41 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:13

Hollywood'daki taciz skandalı Fransız sinemasına sıçradı!

Fransa Cannes Film Festivali'nin 71'incisine ev sahipliği yaparken, Fransız sinemasının en önemli yönetmenlerinden Luc Besson hakkında tecavüz iddiası ortaya atıldı.

İsmi açıklanmayan bir kadın oyuncu, Fransız yönetmen Luc Besson aleyhinde tecavüz iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Fransız Europe 1 Radyosu'nun haberinde verdiği detaylara göre, 27 yaşındaki bir genç sinema oyuncusu, polise başvurarak Besson tarafından cinsel istismara uğradığını söyledi.

UYANDIĞINDA KENDİNİ OTEL ODASINDA BULDU
Perşembe gecesi Bristol Hotel'de Besson ile randevulaştığını anlatan genç oyuncu, birlikte çay içtikten sonra bayıldığını, uyandığında ise kendisini otel odasında bulduğunu anlattı.

Kendine geldiğinde, Besson tarafından tecavüze uğradığını ve yalnız bırakıldığını anlayan oyuncu, otel odasında bir miktar para da bulunca polise gittiğini dile getirdi.

İDDİALARI REDDETTİ
Fransız yönetmen 59 yaşındaki yönetmen Luc Besson, avukatı aracılığıyla kadın oyuncuyu zaman zaman gördüğünü söyledi ancak uyuşturucu vererek tecavüz ettiği iddialarını ise reddetti.

Fransız medyası, Holywood tecavüz iddialarıyla çalkalanırken, Fransız sinema dünyasının sessiz kalmasını eleştirmiş, Fransız oyuncuların da sessizliğini kırması çağrısında bulunmuştu.