Medya
25 Mar 2013 09:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

''HOLLANDA HÜLYA AVŞAR'IN KIZINA NE YAPARDI?''

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, Hülya Avşar'ı çıldırtacak bir yazıya imza attı. "O olay Avrupa'da olsaydı ..."

Hollanda, Avşar’ın kızına ne yapardı?

Zehra Çilingiroğlu; eski erkek arkadaşının yanında gördüğü A.H. adlı kıza, içi dolu çay demliği fırlatmış.
A.H., hafif haşlanmış ve alnından yaralanmış.

Zehra daha 15 yaşında ama hakkında ’hapis istemiyle’ dava açıldı. Ne de olsa doğduğunda helikopterle takip edilip haberi yapılan Zehra, her şeyi hızlı yaşıyor.

AVRUPA HASSAS
Öte yandan Hollanda’da Yunus’un koruyucu aileye evlatlık verilmesi haberinde, koruyucu ailenin lezbiyen olması detayına takıldık kaldık.

Ancak bu durum, kendi ailesi tarafından Yunus’un kötü şartlarda büyütülmüş olduğu gerçeğini değiştirmez! Sadece Hollanda’da değil; Norveç’te ve Almanya’da da Türk çocukları ailelerinden alınıyor.
Bunun asimilasyon boyutu var mı araştırılmalı ama Avrupa ülkelerinin çocuk gelişimi ve psikolojisinde bizden çok daha hassas oldukları unutulmamalı.

Oralarda çocuklar 13 yaşında çalıştırılmıyor (Bkz. Ahmet Yıldız 13 yaşında başı pres makinesinde ezilerek can verdi). Kundaktaki çocuklar işkence görmüyor ya da yetiştirme yurtlarında çocuklara tecavüz edilmiyor!
Başa dönersek Zehra’nın demlik fırlatması "Gençlikte olur böyle vakalar" diye geçiştirilecek bir mevzu değil. Herkes unutuyor ama bu Zehra’nın ikinci vakası. Daha önce de Zehra hakkında, bir alışveriş mağazasında "Sana ondan uzak duracaksın demedim mi?" diyerek bir kıza saldırdığı yönünde haberler çıkmıştı.

Bizde, Zehra’nın kaç kere şiddet olayına karıştığı araştırılmaz ve olay ’ünlü çocuğu’ deyip geçiştirilir. Ancak bu olay, mesela Hollanda’da yaşanmış olsaydı, devletin ilgili kurumu hemen araştırma başlatırdı.

Zehra’nın dersleri nasıl, okuldaki hocaları psikolojik durumunu nasıl görüyor? Anne ve babanın ayrı olması Zehra’yı ne kadar etkiliyor? Anne TV programlarına çıkmaktan kızına yeterli vakit ayırıyor mu? Babanın kızına yaklaşımı nasıl?

Tüm bu sorulara yanıt arayan kapsamlı bir araştırma yapılırdı. Büyük ihtimalle bu ikinci saldırı olayı olduğu için, Zehra öfke kontrolü eğitiminden geçirilirdi. Eğer hatası varsa aileye de ceza verilirdi. Zehra koruma altına bile alınırdı.

Ee orası Hollanda, Almanya, Norveç... ’Yetenek Sizsiniz Türkiye’ değil!

Mevlüt Tezel’in yazısının tamamı için tıklayın