Medya
30 Haz 2017 13:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:57

Hıncal Uluç Kanal D Ana Haber'i topa tuttu: Ahmet Hakan'la alamadığınız reytingi...

Ahmet Hakan'lı Kanal D Ana Haber'e söyleyip diğer ana haberlere de "siz de duyun" diyen Hıncal Uluç, bültenleri “Şiddet, dehşet ve vahşet Ana Haberleri!.." ilan etti.

Hıncal Uluç bu sefer de ana haber bültenlerine fena girişti.

Ahmet Hakan'lı Kanal D Ana Haber'den örnekler veren Hıncal Uluç, ana haber bültenlerinin hepsini birden “Şiddet, dehşet ve vahşet Ana Haberleri!.”ilan etti.

Hıncal Uluç tabii ki ana haber bültenlerini denetlemediği için RTÜK'ü de unutmadı: "Uyuşuk RTÜK üyeleri.."

İşte Uluç'un yazısından bazı satır başları:

ANA HABERLERİN DÖRTTE ÜÇÜ FELAKET HABERİ...


- Gene Kanal D'yi açma sebebim, zerre umudum olmamakla beraber "Bakalım kendilerine biraz çeki düzen vermişler mi" ona bakmak içindi. Tam tersi bir bülten çıktı karşıma..

- Ana Haber Bülteni değil bu.. Kanal D Haber Ekibi, bir "Dehşet, vahşet, şiddet, cinayet, facia, ölüm bülteni" hazırlamış.. Programın dörtte üçü felaket haberleri ve onların canlı görüntüleri ile geçiyor.. Tesadüfen orada bulunan birinin cep telefonundan ya da güvenlik kamerasından alınmış olay anı görüntüleri..

KANAL D, ÇOCUĞA ÇARPAN ARAÇ GÖRÜNTÜSÜNÜ MAL BULMUŞ MAĞRİBİ GİBİ...

- Bir otomobil, hızla önünde giden çocuğa, dikkat buyurun çocuğa çarpıyor.. Çocuk havaya fırlayıp, kendisine çarpan arabanın ön camına çarpıyor.

(...) Kanal D de, mal bulmuş magribi gibi bu görüntüyü tekrar tekrar yayınlıyor, o anda ekran başında kaç yüz bin küçük çocuk olduğunu düşünmeden.. (...) Arabanın çarptığı çocuk havaya fırlıyor, ön cama çarpıyor, yayın orda donuyor. Çarpılan çocuk içeri bakıyor cama yapışmış adeta.. Ve bu görüntü ekran başındaki yüzbinlerce çocukta olumsuz etki yaratmıyor öyle mi?.

ÇOCUKLARI DEĞİL, HABERİ DEĞİL PARAYI DÜŞÜNÜYORLAR...

- Onların düşündüğü çocuklar değil.. Haber de değil.. Para.. Çünkü biliyorlar ki, "Şiddet, dehşet, vahşet, facia, ölüm görüntüleri" reyting yapıyor. Reyting reklam, reklam da para demek.. Bu arada binlerce çocuğun psikolojisi bozulmuş, beyinleri ağır, belki de düzelmez tahribe uğramış, zerre umurlarında değil.. Ağır mı konuşuyorum.. İşte amaçlarının habercilik değil, "Facia ve ölüm ticareti" yapmak olduğunun örneği..

AHMET HAKAN GİBİ BİR ÜNLÜ SUNUCUYA RAĞMEN ALAMADIĞI REYTİNGİ...

- Hani haber "5 N, bir K" idi?. "Kim, ne, nerde, ne zaman, nasıl, niçin" sorularının bir tekine bile yanıt vermeyen, kaynağı ve gerçekliği şüpheli bir görüntü, hem de Ana Haber Bülteni'nde "Haber" olur mu?.

Olur, çünkü amaç haber değil, reyting, yani para.. 10 kere tekrar ettiğiniz o görüntü de, reyting sağlar.. Habercilikle bir türlü, hem de Ahmet Hakan gibi bir ünlü sunucuya rağmen elde edemediğiniz reytingi, felaket tellallığı yapan bu görüntüler sağlar değil mi?.

"EY UYUŞUK RTÜK ÜYELERİ... UTANMAZ VE SIKILMAZSANIZ..."

- Şimdi Ey "Uyuşuk" RTÜK üyeleri.. Haber kanalları, bu rezilliklerle doldurdukları bültenlerini hadi büyüklere izletiyorlar. İzletsinler, bana ne..

Peki ama, ya çocuklar!.

Siz yazmadınız mı, "Çocukların Korunması" kurallarını. Altında imzanız var, bu maddelerin. Utanmaz, sıkılmazsanız okuyun ve de bizahmet mesela 28 Haziran Çarşamba, Kanal D Ana Haber bültenini izleyin..

"Haber bültenlerinin, çocukların da ekran başında olduğu saatlerde yayınlanması halinde, haber dilinde ve görüntülerde dikkatli ve özenli davranılmalıdır" demişsiniz mesela..

Davranmışlar mı?.

Hayır!.

Peki önüne koruyucu işaret koymuşlar mı?.

O da hayır!.

O zaman, siz ne yaptınız beyler!. Sizin yazdığınız "Yayın İlkeleri Rehberi" ile popolarını silenlere siz ne yaptınız?.

Böyle gelmiş, böyle mi gidecek, "RTÜK'ten ve Televizyon Yayınlarından Sorumlu" Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş?.