Medya
28 Kas 2016 10:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:41

Hilal Kaplan'dan Zeybekçi ve Şimşek'e yaylım ateş: "Ekonomi uzmanlığı yere göğe sığdırılamayan..."

Sabah yazarı Hilal Kaplan, büyük bir ekonomik krizin eşiğinde olduğumuzu haber vererek Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'ye ağır eleştirilerde bulundu.

Mehmet Şimşek'in sosyal medyayı sallayan “AB çökmüyor! Tam aksine büyük bir başarı hikayesi. Yaklaşık 510 milyon insan huzur ve refah içinde yaşıyor" mesajı sonrası ortalık karışmıştı. 

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, büyük bir ekonomik krizin eşiğinde olduğumuzu haber vererek, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'ye ağır eleştirilerde bulundu.

"Neden millî ekonomistler ve devlet yetkilileri halkı aydınlatacak bir açıklama dahi yapmıyorlar da ortalık sosyal medyada gündem oluşturan ne idüğü belirsiz hesaplara kalıyor?" diyen Kaplan, isim vermeden Mehmet Şimşek ve Nihat Zeybekçi'yi kast ederek "Ekonomi uzmanlığı yere göğe sığdırılamayan Başbakan Yardımcımızın AB'yi övmek, Ekonomi Bakanı'nın OHAL'in sürdürülmesini eleştirmekten daha önemli ve pozisyonlarıyla alakalı işleri yok mu? Kıt ekonomi bilgimle bana vazife olarak bu soruları sormak düşüyor" ifadelerini kullandı.

"TANKA TOPA KARŞI DURMAK DAHA KOLAYDI"

İçinde bulunduğumuz ekonomik krizin boyutlarını "Nerdeyse, 'Tanka topa karşı durmak daha kolaydı' diyeceğimiz günlerden geçiyoruz" ifadeleriyle anlatan Sabah yazarı Hilal Kaplan, döviz kuru artışının "Gezi sürecinden bu yana" bir silah gibi kullanıldığını iddia etti.

Sosyal medyada yürütülen "ülken için dolar sat" ve "Dövizini Türkiye için boz" şeklindeki kampanyalar hakkında da şüpheleri bulunduğunu belirten Kaplan, "Bu kampanyaların başarılı olması, ülkemizden parasını alıp çıkmak isteyen yabancı yatırımcının işini kolaylaştırmaz mı? Ülkemizin döviz rezervi eridiğinde, bunun ekonomimize geri dönüşü nasıl olacak?" diye sordu.

Ekonomistlerin yaşanan durum ve yapılan sosyal medya kampanyaları ile ilgili bilgi vermemesini eleştiren Hilal Kaplan, "Neden millî ekonomistler ve devlet yetkilileri halkı aydınlatacak bir açıklama dahi yapmıyorlar da ortalık sosyal medyada gündem oluşturan ne idüğü belirsiz hesaplara kalıyor?" dedi.

Kaplan yazısının devamında, "AB çökmüyor. 510 milyon insan huzur ve refah içinde yaşıyor" diyen Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e ve "OHAL istemiyorum kardeşim" diyenEkonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'ye göndermede bulunarak şöyle devam etti:

"Gelişmekte olan tüm para birimleri, şu anda dolar karşısında değer kaybediyor. Buna yönelik 'ekonomi iletişimini' yapması gerekenler, halkı bilgilendirip gündelik ekonomik hayatımıza kriz fısıltısı yaymak isteyenleri önlemesi gerekenler nerede?

Ekonomi uzmanlığı yere göğe sığdırılamayan Başbakan Yardımcımızın AB'yi övmek, Ekonomi Bakanı'nın OHAL'in sürdürülmesini eleştirmekten daha önemli ve pozisyonlarıyla alakalı işleri yok mu?

Kıt ekonomi bilgimle bana vazife olarak bu soruları sormak düşüyor. İlgililerin ve yetkililerin tatmin edici cevaplar vermesi ve artık algı yönetimini ellerine alması şart!"