Polemik & Kulis
04 Şub 2016 22:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:20

Hikmet Çetinkaya'dan Mustafa Balbay'a sert tepki: Edep yahu!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya, Mustafa Balbay'ın Cumhuriyet'e yönelik iddialarına tepki gösterdi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve Yayın Kurulu üyesi Hikmet Çetinkaya, aktif siyaset mesaisi nedeniyle Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeliğinin ardından yazılarına da son verilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın gazeteye yönelik iddialarına tepki gösterdi.

Balbay'ın gazetecilik kariyerinde İzmir yıllarından itibaren tayin edici bir rol oynayan ve Fethullah Gülen cemaatinin en çok dava açtığı gazeteci olan Çetinkaya, "Cumhuriyet'ten uzaklaştırılmasında FETÖ'nün parmağı olduğunu" savunan ve "Gazete yönetimi 'Cumhuriyet'i FETÖ finans ediyor' iddialarına açıklama getirmeli" diyen Balbay'a, "Balbay'ın havuz medyasına malzeme oluşunu ibretle seyrediyorum...Böylesine bir hırs....Hayret doğrusu..." sözleriyle tepki gösterdi.

Hikmet Çetinkaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın havuz medyasına malzeme oluşunu ibretle seyrediyorum... Böylesine bir hırs... Hayret doğrusu... Cumhuriyet gazetesine çamur atanlar bugün köşemde çıkan yazımı ve diğer yazar arkadaşlarımızın yazılarını okusun... CHP'li arkadaşlar, İzmirliler... Hem havuz medyasının havuzuna su taşımak hem de Fethullahçıların sırtını sıvazlamak. Bu ne biçim iştir bana anlatır mısınız. CHP'li arkadaşlar? CHP üst yönetimi? Bu ne yaman çelişkidir..."

Çetinkaya Facebook hesabında da benzer bir açıklama yaparak, "CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın havuz medyasına malzeme ibretle izliyorum... Böylesine bir hırs! Hayret doğrusu... Neymiş? Balbay'ı FTÖ kovdurmuş Cumhuriyet'ten... Biraz iz'an, biraz edep yahu!" diye yazdı.