Gündem
18 Nis 2015 16:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Hidayet Karaca'ya şaşırtan davet: Tutukluluğunu bilmiyor sanırım?

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 4 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’ya resepsiyon daveti gönderdi.

14 Aralık medya operasyonunda tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'ya TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından 23 Nisan resepsiyonu için davetiye gönderildi.  

Karaca'nın Hukuk Fakültesi öğrencisi oğlu Sıdkı Karaca resepsiyon davetiyesini sosyal medya hesabından paylaşarak "M.Başkanı Cemil Çiçek meclisin 95.yıl dönümüne babam @hidayet_karaca 'yı davet ediyor.Tutukluluğunu bilmiyor sanırım?" tweet'iyle tepki gösterdi.

"AMERİKAN PARLAMENTOSU BİLİYOR"

Karaca’nın Avukatı Fikret Duran ise, duruma farklı bir açıdan bakarak, “Televizyona, 23 Nisan resepsiyonu için Meclis Başkanı Cemil Çikek’ten eşli olarak davet gelmiş. Hidayet Bey’in tutukluluğunu herkes biliyor, dünyada biliniyor. Amerikan Senatosu ve Parlamentosu biliyor Türk Parlamentosu’na demek ki bilgi ulaşmamış.” dedi.

Cemil Çiçek’i eleştiren Duran, “Bu aslında hak ihlaline duyarlılık anlamında, Türkiye’de ifade özgürlüğünün ne kadar olduğunu gözler önüne seriyor. Bu olay, bünyesinde bulunan İnsan Hakları ve diğer kurullarıyla, insan hak ve özgürlüklerini korumak için çalışmalar yürüten Meclis Başkanı’nın, Türkiye’de olan bitene karşı kayıtsızlığını gözler önüne seriyor.” ifadelerini kullandı.