CineRadar
18 Eyl 2015 00:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:53

Hep birlikte Kara Bela'ya bulaştılar!

Geçtiğimiz hafta 14 filmle “yılın en çok yeni filminin gösterime girdiği hafta” rekoru kırılırken bu hafta daha sakin ancak gerçekten iyi filmlerden oluşan bir seçki bizi bekliyor.

Bol kopyalı gişe bombalarını es geçiyorum çünkü bu haftanın öne çıkan filmi, Meksika’daki uyuşturucu kartelleri ile başlayıp daha büyük bir meseleye odaklanan Sicario. Enemy'den sonra Dennis Villeneuve'dan beklenti başkaydı ki Sicario Cannes'da eleştirmenler tarafından beğenilmemiş ama umursamayın. Zımba gibi film! Göşterissiz ancak su gibi akıyor, tempo düşmüyor, gerilim had safhada… Everest ise zirveye yakın gibi duruyor ancak çok iyi çekilmiş sekansları kurguda birleştirmek konusunda başarısız. Yüksek irtifa körlüğü taşıyan film, hangi karakterine odaklanacağını şaşırıyor.

İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın.

Kara Bela

Burak Aksak’ın yönettiği ve Cengiz Bozkurt, Seda Bakan, Erkan Kolçak Köstendil, Cihan Ercan, Tarık Ünlüoğlu, Erdal Tosun ile İştar Gökseven’in oynadığı Kara Bela, 18 Eylül 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla BKM Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hayatı hep kuralına göre yaşamış Kudret’in düzeni sürpriz olaylarla tepetaklak olur. O da çok sevdiği arabasına atlayıp Antep’e doğru yola çıkar. Hem gider, hem yeni arkadaşlar edinir. Yolculuk boyunca arabasının başına gelmeyen, Kudret ve arkadaşlarının da peşine düşmeyen kalmaz. Kudret yüzlerce kilometre sonunda dostluğun önemini keşfedecek ve kuralsız yaşamın keyfini öğrenecektir.

Everest

Baltasar Kormakur’un yönettiği ve Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Keira Knightley, Emily Watson ile Jake Gyllenhaal’ın oynadığı Everest, 18 Eylül 2015’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Dünyanın en yüksek dağının zirvesine ulaşma çabasından ilham alan Everest, insanlığın karşılaştığı en sert kar fırtınalarından biriyle sınırlarının ötesinde zorlanan iki farklı seferin şaşırtıcı yolculuğunu anlatıyor. Hayat boyu süren tutkuları nefes kesen bir yaşam mücadelesine dönüşürken gezegenin en acımasız doğa gücüyle azimleri sınanan dağcılar, imkânsıza yakın çeşitli doğal engellerle karşılaşacaklar.

Labirent: Alev Deneyleri

Wes Ball’ın yönettiği ve Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie Sangster ile Nathalie Emmanuel’in oynadığı Labirent: Alev Deneyleri (Maze Runner: The Scorch Trials), 18 Eylül 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Thomas ve Kayranlı dostları en zorlu mücadelelerini vermek zorundadırlar. “İsyan” olarak bilinen güçlü organizasyon hakkında ip uçlarına ulaşmalıdırlar. Yolculukları onları, tahmin edilemez engellerle dolu ıssız topraklara götürür. Kayranlılar, direnişçilerle birlikte isyanın üstesinden gelmeli ve şok edici planlarını açığa çıkarmalıdır.

Can Tertip

Burak Kuka’nın yönettiği ve Ümit Erdim, Volkan Demirok, Tuğba Özerk ile Cengiz Küçükayvaz’ın oynadığı Can Tertip, 18 Eylül 2015′de MC Film dağıtımıyla Fanatik Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Bütün hayatını aylaklıkla geçiren Şakir ve tek hayali askerlik yapmak olan İlyas’ın yolları asker ocağında kesişir. Saf bir Anadolu çocuğu olan İlyas’ın bu özelliğini fark eden Şakir, başındaki büyük beladan kurtulmak için ne yapıp ne edip İlyas’ı kandırırak askerden kaçmaya ikna eder. İkili, komutanları Yüzbaşı Yılmaz’ın makam arabasını gasp ederek askerden kaçarlar. Durumu kendisine yediremeyen Yüzbaşı Yılmaz da onların peşine düşer.

Guruldayan Kalpler

Ömer Uğur’un yönettiği ve Necip Memili, Algı Eke, Devin Özgür Çınar ile Tanju Tuncel’in oynadığı Guruldayan Kalpler, 18 Eylül 2015′de Chantier Films dağıtımıyla Barakuda Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hayatı boyunca varoşta yaşamış Yaşar, arkadaşları tarafından kandırılıp hırsızlık yapmak için girdiği atölyede yakalanır ama hırsızlık yapmaya gittiği yerin sahibi tarafından işe alınır. Çalışmaya başladığı yer, modern sanat heykellerinin yapıldığı bir atölyedir. Sanattan hiç anlamayan Yaşar, Hülya’nın yanında modern sanat heykellerinin yapılışına yardımcı olurken birbirinden komik ve neşeli olaylar gelişir.

Sicario

Denis Villeneuve’nin yönettiği ve Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin ile Jon Bernthal’in oynadığı Sicario, 18 Eylül 2015’de Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



ABD ve Meksika arasındaki sınırda görevli FBI ajanı Kate Macer, Meksikalı kartelin ölüm evini ortaya çıkarınca bu keşfinin hem global hem de kişisel sonuçları olur. Kate, özel ajan Matt Graver ile birlikte Alejandro adındaki Kolombiyalı ajan tarafından gizli operasyonlara alınır. Kate adalet peşinde olduğuna inanmaya çalışsa da kendini acımasız kartellerin, çılgın suikastçıların ve binlerce masumun içinde olduğu gizli bir savaşın içinde bulur.

Hitler’e Suikast

Oliver Hirschbiegel’in yönettiği ve Christian Friedel, Katharina Schüttler, Burghart Klaubner ile Felix Eitner’in oynadığı Hitler’e Suikast (Elser – 13 Minutes), 18 Eylül 2015’de M3 Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Nazi dönemi Almanya’sında geçen film, yerleştirdiği bomba ile Adolf Hitler’i ve kurmaylarını havaya uçurmayı sadece 13 dakikayla kaçıran Georg Elser’in hikâyesini anlatıyor. Yaklaşan Nazi tehlikesini herkesten önce fark eden, başkaları bilinçsizce emirlere itaat ederken ya da sus pus otururken harekete geçen bu esrarengiz adam kimdi? Diğer insanların görmezden geldiği bir şeyi görmüştü, ama neyi?

MURAT TOLGA ŞEN – murattolga@gmail.com

CiNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.