Gündem
22 Eki 2014 13:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:51

HDP’den Yeni Şafak gazetesi yazarlarına tekzip

HDP Genel Merkezi; Yeni Şafak gazetesi yazarları Hilal Kaplan ve Markar Esayan'ın iddialarını yalanladı.

HDP Genel Merkezi; Yeni Şafak gazetesi yazarları Hilal Kaplan ve Markar Esayan’ın bugün ki köşe yazılarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Başbakan Davutoğlu ile 1 Ekim günü yaptığı görüşmeye dair bir takım iddialarını yalanladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a atfedilen söz ve ifadelerin, yaşandığı ileri sürülen diyalogların gerçeği yansıtmadığına dikkat çeken HDP'nin yazılı açıklamasında, “Her şeyden önce, Sn Demirtaş’ın ‘Bundan böyle her yer Kobani olacak’ şeklinde herhangi bir çağrısı ya da ifadesi olmamıştır.

İkincisi; Demirtaş, görüşmede PYD’nin acil taleplerini iletmiş, koridor açılmasını önermiş ve Ankara’nın PYD ile bir an önce temas kurmasını, yakınlaşmasını istemiştir. Koridor açılmasına yönelik hükümet kanadının tüm seçenekleri masaya sunduğu ve HDP’nin bunları kabul etmediği, karşı çıktığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Tam tersine, koridor açılması için çaba sarf eden, çağrı yapan HDP tarafı olmuştur. Önceki gün açılan koridorun aslında 1 Ekim’de yapılan görüşmede Sayın Demirtaş’ın dile getirdiği en önemli başlık olduğunu hatırlatmak isteriz.” ifadeleri yer aldı.

“HDP BAŞINDAN BU YANA DİYALOGDAN VE ÇÖZÜMDEN YANA TAVIR ORTAYA KOYDU”

Açıklamada üçüncü olarak; sınır ötesi operasyon tezkeresiyle ilgili olarak, Davutoğlu’nun tezkerede Kobani’yi ilgilendiren hususlar olduğunu söylediği, bunun üzerine Demirtaş’ın da “Bunları fark etmedik” dediği ileri sürüldüğü belirtilerek, “Böyle bir şey söz konusu değildir. Demirtaş, savaş tezkeresine karşı çıktıklarını ve hayır oyu vereceklerini hem Sn Davutoğlu ile görüşmesinde hem de görüşme sonrası yaptığı açıklamada net bir biçimde ifade etmiştir, Meclis’teki oylamada da zaten hayır oyu kullanılmıştır.” denildi.

Açıklamada, tüm bu gerçeklerden hareketle; HDP’nin başından bu yana diyalogdan ve çözümden yana tavır ortaya koyduğu, hükümetle diyalog halinde sorunların çözümü için çaba sarf ettiği ve etmekte olduğuna dikkat çekilerek, diğer yöndeki yorum ve değerlendirmelerin HDP’nin politik tutumunu yansıtmadığı vurgulandı.