Gündem
27 Mar 2015 14:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:09

Hayko Cepkin'den Mahçupyan çıkışı! 'Affederseniz Ermeni' ise sorun yok!

Etyen Mahçupyan'ın "Bir Ermeni olarak gerçekte kendimi daha ziyade Osmanlı hissediyorum" sözleriyle ilgili sanatçı Hayko Cepkin'den tepki geldi.

Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan’ın “Ermeni olduğumu ispatlama pozisyonunda değilim. Bir Ermeni olarak gerçekte kendimi daha ziyade Osmanlı hissediyorum” sözlerine sanatçı Hayko Cepkin’den tepki geldi.

Hayko Cepkin, sosyal medya hesabından şu mesajı qaylaştı: "RTE 'Affedersiniz Ermeni' yorumunu Etyen Mahçupyan'i örnek (baz) alarak sarfetmiş olabilir. Örnek o ise kullanılır, üstüme alınmam asla."
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Benim için neler söylediler. ‘Gürcüdür’ diyen oldu. Çıktı bir tanesi affedersin çok daha çirkin şeylerle Ermeni diyen oldu” açıklamasını yapmıştı.

Belçika’nın Gent kentinde, ‘Yeni Türkiye‘ konulu bir konferansa katılan Mahçupyan ise, “Ermeni olduğumu ispatlama pozisyonunda değilim. Bir Ermeni olarak gerçekte kendimi daha ziyade Osmanlı hissediyorum. Osmanlı ve daha öncesinde Bizans’tan beri bu topraklarda yaşadık ve kültürümüzü oluşturduk. Bence değerli olan bu” dedi.