Polemik & Kulis
24 Tem 2015 11:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:45

Hayati Yazıcı, Cem Küçük'ü Twitter'dan topa tuttu!

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Star yazarı Cem Küçük’ü twitter hesabından çok ağır ifadelerle eleştirdi.

AK Parti MKYK üyesi ve eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Star yazarı Cem Küçük’ü köşe yazısında kendisine yönelik iddialarından dolayı twitter hesabından çok ağır ifadelerle eleştirdi.

Cem Küçük'ün kendisi hakkında "paralel safsatasına inanmıyorum" dediği gerekçesiyle yaptığı eleştirilere cevap veren Yazıcı, söylediklerine açıklık getirerek asıl kastettiğinin ne olduğunu Twitter üzerinden anlatmaya çalıştı.

Cem Küçük'ün 'Kendi hukuk bürosunda paralel yapı kökenli avukatları istihdam etmeye devam etti' şeklindeki iddiasına ise "Ben onun bildiği avukatlardan değilim. Milletvekilinin direkt yada dolaylı olarak avukatlık mesleğini icra edemeyecek olduğunu bilirim." diye cevap veren Yazıcı, Küçük'ü "Adam eline kılıç geçirmiş, hiçbir değer ölçüsü olmadan sağa-sola salllıyor. Başmüfettişliğe soyunmuş, saçma yaklaşımlarla zırvalıyor." sözleriyle de sert şekilde eleştirdi.

İşte o twitler:

1-Star Gazetesi’nde köşe edinmiş C. Küçük isimli biri, bugün beni de diline dolamış. İnsan anlamadığı bilmediği kişi ile ilgili konuşmamalı

2-Benim ‘paralel safsatasına inanmiyorum’ dediğimi iddia ediyor. Hiçbir yerde benim böylesi bir beyanım olmamıştır.

3-Kavramlar, haysiyetler kadar önemlidir. Başta Kurucu Gn. Başkanımız olmak üzere, altını çizerek, “TEK DEVLET” diye bir söylemimiz var.

4-Bir şeyin ‘paraleli’ varsa o artık tek değildir. Bu hassasiyet ve bu doğru mantıkla söylediğim şudur:

5-Yapılanları ‘paralel devlet’ olarak nitelemek doğru değil. Doğrusu; ‘paralel yapı’ veya ‘devlet içinde paralel yapılanma’dır dedim.

6-Bu bakışta Partimizle ilgili kurumsal hassasiyet var. Yanlış bunun neresinde!

7-Paralel yapılanma faaliyetleri ciddi boyut kazanınca, bakan olarak. gerekli idari-huhuki tasarruflar, tarafımdan gerçekleştirilmiştir.

8-Bakanlıkta gerekli değişikliklerin benden yapıldığı, gerçek dışı bir iddiadır. Benden sonra üst düzey hiçbir değişiklik olmamıştır.

9-‘Kendi hukuk bürosunda paralel yapı kökenli avukatları istihdam etmeye devam etti’ iddiasında bulunuyor. Tamamen zırva, katıksız yalan.

10-Ben avukatlık büromu, yasal zorunluluk gereği, 03.11.2002 seçiminden hemen sonra kapadım.

11-Ben onun bildiği avukatlardan değilim. Milletvekilinin direkt yada dolaylı olarak avukatlık mesleğini icra edemeyecek olduğunu bilirim.

12-Paralelcilerin, benim bakanlığım zamanında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda kadrolaştığı iddiası da hezeyandır.

13-Bakanlık, en eski kamu kurumlarından biri.Gümrüğün 170 yıllık geçmişi var. İsmi geçen müfettiş, 20 yıllık deneyimli kamu görvlisi.

14-Adam eline kılıç geçirmiş, hiçbir değer ölçüsü olmadan sağa-sola salllıyor. Başmüfettişliğe soyunmuş, saçma yaklaşımlarla zırvalıyor.

15-O’nun kimin müridi olduğu ekbette beni ilgilendirmez. Ancak bilinmeli ki benim şeyhim yok, ben mürit değilim. Şeyh değilim, müridim yok.

16-Ben şuna inanırım:En kutsal varlık insandır.(Yalancılar,müfteriler, haysiyet cellatları hariç).En üstün güç ise hukuk ve adalettir.