Gündem
08 Ara 2017 12:45 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:51

Hayatı Ayla filmine ilham vermişti! Eşi acısına bir gün dayanabildi!

Türkiye'nin 2017 Oscar aday adayı 'Ayla' filminde gerçek hikâyesi anlatılan Kore gazisi astsubay Süleyman Dilbirliği dün vefat etmişti

"Ayla" filmiyle hikayesi beyaz perdeye aktarılan Koreli Eunja Kim'in manevi babası olan ve dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin eşi Nimet Dilbirliği de vefat etti.

Alınan bilgiye göre, 85 yaşındaki Nimet Dilbirliği, sabah saatlerinde Selimiye Mahallesi'ndeki evinde yaşamını yitirdi. Bunun üzerine Süleyman Dilbirliği için bugün cuma namazının ardından düzenlenecek cenaze töreni de ikindi vaktine ertelendi. Süleyman ve Nimet Dilbirliği'nin cenazeleri ikindi vakti toprağa verilecek. Nimet Dilbirliği ile "Astsubay Süleyman"ın 65 yıllık evli oldukları öğrenildi.

GALA İPTAL

Türkiye dışında Avrupa’da gösterime giren ‘Ayla’ filminin Almanya galası, savaşta ailesini yitiren Koreli Eunja Kim’i sahiplenen ve ismini Ayla koyan Kore Gazisi Süleyman Dilbirliği’nin yaşamını yitirmesi üzerine iptal edildi. Filmin oyuncuları ve Eunja Kim, bu haberin şokunu yaşarken bu sabah da eşi Süleyman Dilbirliği’nin acısına dayanamayan Nimet Dilbirliği’nin ölüm haberiyle sarsıldı. Ayla filmi Almanya başta olmak üzere Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Danimarka, İsviçre ve Azerbaycan’da perşembe günü gösterime girdi. Almanya’da yapılacak gala için tüm hazırlıklar tamamlanırken uzun süredir tedavi gören Kore Gazisi Süleyman Dilbirliği yaşamını yitirdi. Gala iptal edildi, olayın şokunu yaşayan film ekibi cenaze için hazırlık yaparken bu kez Ayla’nın manevi annesi Süleyman Dilbirliği’nin eşi Nimet Dilbirliği’nin de ölüm haberi geldi.



TARİH HENÜZ BELLİ DEĞİL

Dağıtımcı firma ise yaptığı açıklamada, filmin oyuncularının önümüzdeki günlerde tekrar Berlin’de filmi izleyiciyle birlikte izleyeceklerini ancak tarihin henüz net olmadığını belirtti. Filmde Astsubay Süleyman Dilbirliği, Kore Savaşı sırasında ailesini yitiren 5 yaşındaki bir kız çocuğunu sahiplenerek adını Ayla koymuş ve bu öyküsüyle “Ayla” filmine konu olmuştu. ‘Ayla’ filmi dil-din ve ırk tanımadan vicdanın nasıl da gerçek bir sevgiyle insanları buluşturabileceğini ve savaşa rağmen gerçek insanlığı anlatıyor.