CineRadar
11 Nis 2014 10:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:04

Hayat sinemaya gidene güzel!

Vizyon yine dolu dolu! Bu hafta tam 8 yeni film gösterime giriyor ve hangisi sizin için, öğrenmek isterseniz mutlaka Murat Tolga Şen'in hazırladığı Cineradar köşemizi okuyun.

Hayat Sana Güzel

Murat Şeker’in yönettiği ve Şevket Çoruh, Hande Katipoğlu, Timur Acar ile Tuba Ünsal’ın oynadığı Hayat Sana Güzel, 11 Nisan 2014’de Warner Bros. dağıtımıyla Erler Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

İstanbul’un büyük inşaat şirketlerinden birisinin sahibi olan Azmi, Güneydoğu Anadolulu toprak ağası çok zengin bir ailenin oğludur. Güzel eşi ve oğluyla birlikte, yolunda giden mutlu bir evliliğe sahiptir. Azmi’nin baş edemediği sürekli kâbusu ölüm korkusudur. Tahlillerinin sonucunu öğrenmek için gittiği hastanede, iki aylık ömrü kaldığını öğrenen Azmi büyük bir şok geçirir. Kendisine cennet kapılarını açmak için hazırlıklar yapmaya başlar. Eşi kiminle evlenecek, oğluna kim babalık yapacaktır.

Kaptan Amerika: Kış Askeri

Anthony Russo ile Joe Russo’nun yönettiği ve Chris Evans, Scarlett Johansson, Sebastian Stan ile Anthony Mackie’nin oynadığı Kaptan Amerika: Kış Askeri (Captain America The Winter Soldier), 11 Nisan 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Bir arkadaşı saldırıya uğrayınca Steve, dünyayı tehlikeye atan bir entrika ağının içine çekilir. Kara Dul ile güçlerini birleştiren Kaptan Amerika, profesyonel katillerle savaşırken bir yandan da giderek genişleyen bir komployu ortaya çıkarmak için çabalamaktadır. Bu kötü oyunun foyası meydana çıkınca Kaptan Amerika ve Kara Dul yeni arkadaşları Falcon’dan yardım isterler.

Hayaletli Ev

Vincenzo Natali’nin yönettiği ve Abigail Breslin, Samantha Weinstein, Stephen McHattie ile David Hewlett’in oynadığı Hayaletli Ev (Haunter), 11 Nisan 2014’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Lisa 16. yaş gününden bir önce ölür ve ölümsüzleşir, artık sonsuza kadar yaşayacaktır. Ailesiyle birlikte hayatını kaybeden Lisa, hayatının son gününü her gün, defalarca, yaşamaktadır. Ancak bir süre sonra bir şey tarafından izlendiğini hissetmeye başlar. Yaşadıkları evin bir zamanlar, genç kızları kaçırıp, cesetlerini evin bodrumuna saklayan bir seri katile ait olduğunu öğrenir. Bu katil ölünce, yaşayanlara musallat olabilen kötü bir ruha dönüşmüştür.

Büyük Budapeşte Oteli

Wes Anderson’un yönettiği ve Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric ile Adrien Brody’nin oynadığı Büyük Budapeşte Oteli (The Grand Budapest Hotel), 11 Nisan 2014’de Tiglon Film dağıtımıyla Tiglon Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Büyük Budapeşte Oteli, iki savaş arasındaki dönemde ünlü bir Avrupa otelinde kapı görevlisi olarak çalışan Gustave H. ile lobi görevlisi Mustafa’nın arkadaşlık hikâyesini anlatıyor. İki iyi arkadaş otelde görevdeyken paha biçilemez bir Rönesans eseri çalınır. Aile yadigârı olan eser servet değerindedir. İkili kendi hayatlarındaki bu önemli savaşın mücadelesini verirken, dışarıda ise bir çağ değişmektedir.

Kendime İyi Bak

Serhan Arslan ile Ruhi Yapıcı’nın yönettiği ve Çağdaş Onur Öztürk, Aslı Tandoğan, Begüm Birgören ile Filiz Ahmet’in oynadığı Kendime İyi Bak, 11 Nisan 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Oak Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Emre ve Yeşim, düğünlerine bir hafta kala yoğun bir hazırlık içerisindedirler. Emre’nin düğün öncesi davetiye vermek için gittiği bir arkadaş toplantısında, eski sevgilisi Begüm’ün tekrar hayatına girmesiyle Yeşim’le arası açılmaya başlar. Üstelik Begüm bu kez yanında Emre’nin hiç bilmediği sırları ve süprizleri de getirmiştir. Zamanı bu kadar daralırken, aşık olduğu iki kadının arasında kalan Emre’yi hiç tahmin etmeyeceği bir sınav beklemektedir.

Hızlı ve Korkusuz

Mukunda Michael Dewil’in yönettiği ve Paul Walker, Naima McLean, Gys de Villiers ile Leyla Haidarian’ın oynadığı Hızlı ve Korkusuz (Vehicle 19), 11 Nisan 2014’de Özen Film dağıtımıyla Özen Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Michael, son 5 yıl içinde hiç görmediği karısını görebilmek için tahliye koşullarını hiçe sayan bir suçludur. Havaalanında kiraladığı araçta kendisine ait olmayan bir telefon sesi duyar. Muhtemelen daha önceki müşterilerden kalmış bir telefondur. Sıkışan trafikte ise araba koltuğunun altında bir silâh saklı olduğunu fark eder. Telefon çalar, bir ses “Mesajı aldın” der ve telefon kapanır. Beklenmeyen bir olayın içinde, yanlış bir arabanın sürücü koltuğunda, yanlış bir adamdır artık.

Rio 2

Carlos Saldanha’nın yönettiği ve Anne Hathaway, Jesse Eisenberg, Jamie Foxx ile Jemaine Clement’in seslendirdiği animasyon film Rio 2, 11 Nisan 2014’de Tiglon Film dağıtımıyla Tiglon Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Mavili evcil bir kuştur fakat Harika, çocuklarının kuştan çok insan gibi davrandıklarını belirterek ait oldukları yere dönmeye karar verirler. Mavili, Harika’yı üzmemek için gitmeyi kabul eder. Amazonlara doğru tüm aile ve yakın dostları uçmaya başlarlar. Ormana vardıklarında Harika’nın senelerdir görmediği babası ve arkadaşlarıyla karşılaşırlar fakat Amazonlarda büyük bir tehlike vardır, insanlar ormanı keşfetmişlerdir ve işler bir anda sarpa sarar.

Joe

David Gordon Green’in yönettiği ve Nicolas Cage, Tye Sheridan, Adriene Mishler ile Heather Kafka’in oynadığı Joe, 11 Nisan 2014’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Joe, Gary Jones ve sefalet içindeki babasını, bir kereste şirketindeki ağaç zehirleme ekibine alır. Joe, Gary’de farklı bir şeyler olduğunu hisseder. Gary, hayatında bir gün bile okula gitmemiştir ama yine de ailesine bakmak, babası sinirlendiğinde kız kardeşini korumak ve daha iyi bir gelecek umuduna tutunmak zorundadır. Joe ve Gary aralarında sıra dışı bir bağ geliştirirler. Gary, üstesinden gelemeyeceği güçlükte bir tehlikeyle karşı karşıya geldiğinde Joe’dan yardım ister.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. / Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.