CineRadar
29 Tem 2016 09:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:25

Sinemalarda bu hafta! Hayalet Avcıları geri dönüyor!

Bu hafta salonlarda yaz rehaveti var ve sadece 5 yeni film vizyona giriyor ancak bunlardan ikisi gişeyi sallayacak türden büyük bütçeli filmler, hani şu “blockbuster” dedikleri var ya…

Yıllar sonra beyazperdeye dönen Hayalet Avcıları bu kez hayaletleriyle değil baştan aşağı değişen ve cinsiyet değişen kadrosuyla dikkat çekiyor. Filmi çok beğenen de var, serinin ruhuna ihanet ettiğini düşünüp lanetleyen de…

Beyazperdenin en karizmatik aksiyon adamlarından Jason Bourne da yeni macerasıyla bizlerle, gelen eleştirilere göre aksiyonun vanası açılmış ama hikayesi zayıf bir film bu…

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Ghostbusters: Hayalet Avcıları

Paul Feig’in yönettiği ve Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon ile Leslie Jones’un oynadığı Ghostbusters: Hayalet Avcıları (Ghostbusters), Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Ghostbusters: Hayalet Avcıları uzun süredir beklenen dönüşünü yepyeni ve çok eğlenceli yeni karakterleriyle yapıyor. Otuz yıl önce, serinin tüm dünyada fırtınalar estiren ilk bölümlerinden sonra, yönetmen Paul Feig, bu gerçeküstü komediye taze bir tarz getiriyor. Hayalet Avcıları bu yaz, dünyayı kurtaracaklar.

Jason Bourne

Paul Greengrass’ın yönettiği ve Matt Damon, Julia Stiles, Alicia Vikander ile Vincent Cassel’in oynadığı Jason Bourne, UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Matt Damon, Jason Bourne ile en ikonik rolüne geri dönüyor. The Bourne Supremacy ve The Bourne Ultimatum filmlerinin yönetmeni Paul Greengrass, CIA’in en ölümcül, eski ajanının karanlıktan çıkışını konu alan Universal Pictures’ın Bourne serisinin yeni bölümünde Damon’a birkez daha yönetmen koltuğunda eşlik ediyor.

Prensim

Maiwenn’in yönettiği ve Vincent Cassel, Emmanuelle Bercot, Louis Garrel ile Isild Le Besco’nun oynadığı Prensim (Mon Roi), Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Her aşk, zaman içerisinde bir enkaza dönüşmez mi? Prensim, acı ve özlem, tutku ve ihanet arasında gidip gelen sıra dışı bir ilişkiye odaklanıyor. Bir tarafta istikrarlı bir avukat olan Marie Antoinette, diğer tarafta ise karizmatik, özgür ruhlu, kadın avcısı Georgio. İdealize edilmiş bir aşk mefhumunu ve beyaz atlı prens kavramını sorgulayan film, klişelerden uzak durarak bir ilişkinin duygusal türbülanslarını cesur bir şekilde beyazperdeye taşıyor.

Eyvah Annem Dağıttı

Jon Lucas ile Scott Moore’un yönettiği ve Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn ile Annie Mumolo’nun oynadığı Eyvah Annem Dağıttı (Bad Moms), Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Amy Mitchell’ın görünürde kusursuz bir hayatı vardır: Harika bir evlilik, çok başarılı çocuklar, güzel bir yuva ve kariyer. Ama çok çalıştığı, kendini çok adadığı ve bitkin düştüğü için patlayacak noktaya gelmiştir. Bunalır ve aşırı stresli iki anne olan Kiki ve Carla’yla geleneksel sorumluluklarından kurtulmak için güç birliği yapar. Okul Aile Birliğinin Ana Kraliçesi Gwendolyn ile kusursuz anneler Amy, Vicky ve Stacy’den oluşan grup karşı karşıya gelir.

Şeytanın Oyuncakları

Padraig Reynolds’un yönettiği ve Greg Haggart, Christopher Wiehl, Daniel Kolker ile Padraig Reynolds’un oynadığı Şeytanın Oyuncakları (Worry Dolls), Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Eski bir inanışa göre, eğer günahlarınızı şeytanın oyuncaklarına anlatıp onları bir kutuya koyarsanız, bu kutular gittiğinde günahlarınız da yok olur. Polis Matt, bir evde arama yaparken kutu içinde oyuncaklar bulur. Arabasında unuttuğu küçük kutu, 8 yaşındaki kızının eline geçer. Takılar yapıp annesinin dükkanında satan küçük kız, yaptığı son kolyelerinde bu şeytan oyuncaklarını kullanınca lanet elden ele dolaşmaya başlar.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.